Overslaan en naar de inhoud gaan

Marechaussee neemt een ton in beslag na controles

Geplaatst opdonderdag 29 oktober 2020 - 9:44

De Marechaussee heeft bij twee controles in Limburg ruim 100.000 euro onderschept. Het geld is mogelijk afkomstig van criminele activiteiten.

Dat meldt de Koninklijke Marechaussee donderdag op Facebook.

80.000 euro en vals geld
Op de A77 bij Heijen werd woensdag een Duitse auto gecontroleerd. De 24-jarige bestuurder had op verschillende plekken in zijn auto bankbiljetten liggen, in totaal 80.000 euro. Daarnaast had hij een stapel valse bankbiljetten bij zich.

De man droeg verschillende gouden sieraden en een Rolex-horloge. Hij kon geen plausibele verklaring geven voor zijn dure bezittingen en het geld. Hij is daarom aangehouden op verdenking van witwassen en het bezit van vals geld.

25.000 euro en drugs
Ook op de A67 bij Venlo sloeg de marechaussee woensdag een slag. Daar werd een auto met drie Duitse mannen gecontroleerd, die 25.000 euro bij zich hadden en een hoeveelheid cocaïne, vermoedelijk voor eigen gebruik. Het drietal is aangehouden op verdenking van witwassen en drugsbezit.

Al het geld is in beslag genomen; de herkomst ervan wordt nog onderzocht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen