Overslaan en naar de inhoud gaan

Marechaussee en landmacht zoeken illegale migranten

Geplaatst opdonderdag 17 september 2015 - 17:11

De marechaussee is samen met de landmacht en de douane begonnen met de strengere controles langs de grens.

In provincies met veel grensregio's zoals Limburg en Gelderland worden onder meer vrachtwagens gecontroleerd om te kijken of mensen illegaal het land in proberen te komen. Dat heeft alles te maken met de vluchtelingenproblematiek.

Teruggestuurd
Migranten die worden gevonden en die geen asiel aanvragen gaan naar de vreemdelingenbewaring en worden teruggestuurd naar het land van herkomst. Migranten die wél asiel aanvragen gaan naar een opvang. Met name vrachtwagens worden tijdens de grenscontrole aan de kant gezet, om te kijken of er verstekelingen tussen de lading zitten.

Vrachtwagens
Het is overigens niet zo dat alleen vrachtwagens aan de kant worden gezet. Donderdag richt de marechaussee zich daar op, maar dat kan morgen weer anders zijn.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kans op files door strengere controles bij grens
Grenscontrole marechaussee N280 (10 apr 2020)
Ook komend weekeinde grenscontroles door marechaussee
Al vroeg vertraging aan de Belgische grens door controles
Grootschalige politiecontrole in Weert en omgeving
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen