Overslaan en naar de inhoud gaan

Marechaussee en landmacht zoeken illegale migranten

Geplaatst opdonderdag 17 september 2015 - 17:11

De marechaussee is samen met de landmacht en de douane begonnen met de strengere controles langs de grens.

In provincies met veel grensregio's zoals Limburg en Gelderland worden onder meer vrachtwagens gecontroleerd om te kijken of mensen illegaal het land in proberen te komen. Dat heeft alles te maken met de vluchtelingenproblematiek.

Teruggestuurd
Migranten die worden gevonden en die geen asiel aanvragen gaan naar de vreemdelingenbewaring en worden teruggestuurd naar het land van herkomst. Migranten die wél asiel aanvragen gaan naar een opvang. Met name vrachtwagens worden tijdens de grenscontrole aan de kant gezet, om te kijken of er verstekelingen tussen de lading zitten.

Vrachtwagens
Het is overigens niet zo dat alleen vrachtwagens aan de kant worden gezet. Donderdag richt de marechaussee zich daar op, maar dat kan morgen weer anders zijn.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kans op files door strengere controles bij grens
Al vroeg vertraging aan de Belgische grens door controles
Auto vlucht bij grenscontrole: douanier lost schoten
Grote grenscontrole: 33 bestuurders aangehouden
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen