Overslaan en naar de inhoud gaan

Marechaussee: Duitsers terugpraten naar eigen land

Geplaatst opzondag 26 april 2020 - 13:37

Met wisselend succes proberen medewerkers van de marechaussee zondag aan de grensovergangen bij Roermond en Vlodrop Duitse dagjesmensen te overreden om te draaien. Ze vragen of hun bezoek aan Nederland dringend is, en als dat niet zo is, om terug te gaan en na de coronacrisis terug te komen.

Mede afhankelijk van de overtuigingskracht van de medewerker van de marechaussee zijn veel Duitsers bereid om te keren en de thuisrit te aanvaarden. Maar anderen trekken hun schouders op en rijden door.

Gezond verstand
De marechaussee kan hen de inreis niet verbieden En dat weten ze. Het enige wat de dienders steeds weer proberen is een beroep te doen op het gezonde verstand van de inzittenden van de autos.

Witte kentekens
In Vlodrop stonden de parkeerplaatsen voor het winkelcentrum pal aan de grensovergang bij Rothenbach vol auto's met witte kentekens. Duitsers gingen er boodschappen doen, onder het oog van de marechaussees die op de weg probeerden Duitsers terug te sturen. Iets verderop was het druk met Duitse bezoekers in de twee aan de grens gelegen tuincentra.

Aardbeien scoren
Een agent van de Duitse politie scoorde intussen aardbeien of asperges op een kraampje voor deze tuincentra. Even later keerde hij terug, de grens over naar eigen land.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen