Overslaan en naar de inhoud gaan

Marechaussee controleert bij grens, leger nog niet ingezet

Geplaatst opzondag 22 maart 2020 - 13:30

In de strijd tegen het coronavirus en het handhaven van maatregelen is in Limburg nog geen beroep gedaan op het leger.

Defensie staat wel paraat voor het geval dat er alsnog militairen ingezet moeten worden.

Politie
Ook aan de politie-inzet is ondanks de coronacrisis niets veranderd. Dat laat een politiewoordvoerder weten.

Overvolle natuurgebieden
Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft nu geen plannen om het leger in te zetten in natuurgebieden in die regio. Natuurmonumenten riep zondag mensen met klem op niet meer naar natuurgebieden te komen en naar huis te gaan. "Onze gebieden worden momenteel overspoeld met duizenden bezoekers en wij vinden dit niet meer verantwoord."

Lees ook: Natuurmonumenten: natuurgebieden zijn overvol

Veiligheidsregio
Zolang de overheid geen nieuwe maatregelen aankondigt, verwachten de Veiligheidsregio Limburg-Noord en Zuid-Limburg ook zelf geen nieuwe maatregelen te nemen. "We herhalen nu de bestaande maatregelen", zegt een woordvoerster van Limburg-Noord.

Marechaussee
De Koninklijke Marechaussee voert nu vooral scherpe controles uit op luchthavens en in havens. Naast de verscherpte controles aan die buitengrenzen vinden reguliere controles plaats in onder meer de Limburgse grensregio’s, met België en Duitsland. Die controles moeten grensoverschrijdende criminaliteit én illegale grensoverschrijding voorkomen.

Lees ook: Limburgers ontwijken grenscontroles: België sluit sluipwegen

Sluipwegen
De Belgische politie houdt sinds vrijdagochtend op verschillende plekken grenscontroles. In België geldt in verband met de coronacrisis een samenscholingsverbod. Zondagochtend werd al bekend dat de Belgische gemeenten Kinrooi en Riemst de sluipwegen bij de Limburgse grens hebben afgesloten, omdat Nederlander volgens de Belgen hun maatregelen nog teveel aan hun laars lappen.

Lees hier al het nieuws over het coronavirus

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen