Overslaan en naar de inhoud gaan

Marcia Luyten wint Brusseprijs met Het geluk van Limburg

Geplaatst opzondag 19 juni 2016 - 0:25

Marcia Luyten heeft zaterdagavond de Brusseprijs gewonnen voor haar boek Het geluk van Limburg.

De Brusseprijs wordt jaarlijks toegekend aan de maker(s) van het beste Nederlandstalige journalistieke boek.

Steenkool
Het geluk van Limburg gaat over de invloed van de steenkoolwinning op het leven in de Limburgse mijnstreek. Journaliste Marcia Luyten komt uit Wijnandsrade en is onder meer bekend als presentator van het tv-programma Buitenhof.

Verrassend
Volgens de jury heeft Luyten een even verrassend als verhelderend inzicht geboden in de recente geschiedenis en heeft ze zich gebaseerd op uitvoerig en diepgravend onderzoek. Aan de prijs, die sinds 2006 wordt uitgereikt, is een bedrag van 10.000 euro verbonden.

Naar Limburg
Het is de tweede achtereenvolgende keer dat de Brusseprijs naar Limburg gaat. Vorig jaar wonnen de onderzoeksjournalisten Theo Sniekers en Hans Goossen van De Limburger met hun boek El Rey, van jager tot prooi, over Jos van Rey.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Boek 'Het geluk van Limburg' maakt kans op prijs
Jack Vinders-boek op longlist Brusseprijs
Limburg geeft eigen draai aan Maand van de Geschiedenis
Marcia Luyten
Marcia Luyten komt met biografie over Máxima
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen