Overslaan en naar de inhoud gaan

Marcia Luyten komt met biografie over Máxima

Geplaatst opdonderdag 12 januari 2017 - 11:34

Cultuurhistoricus en Buitenhof-presentator Marcia Luyten schrijft een biografie over koningin Máxima.

Het boek verschijnt in 2021, aan de vooravond van Máxima's vijftigste verjaardag. Dat maakte Uitgeverij De Bezige Bij donderdag bekend.

Koningin
Luyten gaat in de biografie in op hoe Máxima de taak als koningin van Nederland vervult, hoe ze hierop is voorbereid en hoe ze zich ontwikkelde van een jonge Argentijnse vrouw tot het populairste lid van het Nederlandse Koninklijk Huis. Ook belicht de schrijfster uit Wijnandsrade de staat van de monarchie in de 21e eeuw.

Betekenisvol
"Dit is een mooi en betekenisvol project", zegt Luyten. "In een tijd waarin de monarchie een anachronisme lijkt, waarin het koninklijk paar kritischer gevolgd wordt dan ooit, en waarin de liberale democratie wordt uitgedaagd door toenemend populisme en nationalisme, blijft koningin Máxima geloofwaardig, krachtig, inspirerend en verbindend. Het beeld van de monarchie is door haar komst sterk ten positieve veranderd. Koningin Máxima is levende geschiedenis."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Boek 'Het geluk van Limburg' maakt kans op prijs
Marcia Luyten wint Brusseprijs met Het geluk van Limburg
Marcia Luyten nieuwe stem bij 'Het Oog'
Koningin Máxima brengt verrassingsbezoek aan Kerkrade
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen