Overslaan en naar de inhoud gaan

Marcel Lucassen volgt Art Langeler op bij KNVB

Geplaatst opdinsdag 25 mei 2021 - 15:42

Marcel Lucassen volgt Art Langeler bij de KNVB op als directeur voetbalontwikkeling. De 58-jarige Limburger wordt in Zeist verantwoordelijk voor de nationale jeugdteams, de KNVB Academie, het jeugdtopvoetbal en het breedtevoetbal.

Langeler (50) gaat na drie jaar als directeur voetbalontwikkeling weer als hoofdtrainer aan de slag bij PEC Zwolle.

Ervaring
"We hebben meerdere goede kandidaten gesproken, waarbij onze keuze nadrukkelijk is gevallen op Marcel", zegt Eric Gudde, de vertrekkende directeur betaald voetbal van de KNVB. "In onze gesprekken toonde hij aan dat hij op de pijlers die wij het belangrijkst vinden de meeste ervaring, bagage en prestaties heeft. Door zijn competenties als visionair, inspirator en verbinder had hij ons al eerder overtuigd dat hij de komende jaren de juiste man op deze plek is."

Internationaal
Lucassen werkte in de voetballerij vooral in het buitenland. Zo was hij assistent-trainer bij TSG Hoffenheim en werkte hij jarenlang bij de Duitse voetbalbond DFB. De afgelopen jaren was hij bij de Engelse club Arsenal verantwoordelijk voor de ontwikkeling van spelers en trainers bij alle jeugdelftallen en het implementeren van een spelfilosofie. Lucassen voorzag ook diverse nationale bonden en clubs van advies.

"Art heeft de weg geplaveid, goede stappen gezet bij onder andere de nationale teams, de topjeugdcompetities en de KNVB Academie", zegt Lucassen. "Met mijn visie en idee├źn kan ik hier een mooi vervolg aan geven."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen