Overslaan en naar de inhoud gaan

Marcel C. uit Geleen blijft in cel na drugsactie

Geplaatst opzaterdag 9 april 2016 - 6:05

Marcel C. uit Geleen, die maandag werd opgepakt in verband met een grootscheepse drugsactie in Limburg en Noord-Brabant, blijft nog zeker veertien dagen in de cel.

Dat heeft de rechter-commissaris in Maastricht beslist. Met hem blijven nog 28 andere verdachten voorlopig in hechtenis, onder wie een 47-jarige inwoner van Kelpen-Oler.

Vriendin
De 45-jarige vriendin van Marcel, die het arrestatieteam ook in de boeien sloeg bij de inval in de woning van C., is op last van de onderzoeksrechter op vrije voeten gesteld.

Bij de inval in het huis van C. trof de politie een vuurwapen aan. Dat de rechtbank Limburg de man uit Geleen in 2015 nog heeft veroordeeld tot drie maanden celstraf wegens het in bezit hebben van een vuurwapen zal niet in C.’s voordeel hebben gewerkt bij de beslissing om zijn hechtenis te verlengen.

Moordzaak
C. zei destijds dat hij zich had moeten bewapenen vanwege bedreigingen in verband met een Belgische moordzaak waarin hij verdachte is geweest. Behalve van wapenbezit wordt C. nu ook verdacht van het witwassen van crimineel geld en het bezit van harddrugs.

De man uit Kelpen-Oler wordt vuurwapenbezit en betrokkenheid bij hennepteelt verweten.

Foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Opgeblazen
Volgens advocaat Arthur Vonken van Marcel C. heeft het Openbaar Ministerie de zaak in het geval van zijn cliënt "torenhoog opgeblazen”.

"Zelfs de politie heeft bevestigd dat er geen enkele aanwijzing is dat hij ooit over de vloer is gekomen bij Party King.” Dat bedrijfje in Best fungeerde volgens het Openbaar Ministerie als ontmoetingsplaats en dekmantel voor criminelen.

Invallen
Party King is lang geobserveerd. Dat leidde tot de grote actie maandag met invallen op 124 plaatsen, waaronder twaalf in Limburg. In deze provincie pakte de politie twaalf mensen op.

De afgelopen dagen zijn in totaal 32 van de 56 gearresteerden uit de grote actie tegen drugscriminaliteit in Zuid-Nederland voorgeleid bij de rechter-commissaris in Breda, Den Bosch en Maastricht.

Van die 32 is voor 29 verdachten de voorlopige hechtenis verlengd, voor twee is die geschorst en voor één is die afgewezen. Een woordvoerder van het landelijk parket kon niet zeggen of en hoeveel Limburgers in Den Bosch of Breda zijn voorgeleid.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Grote drugsactie: twaalf mensen opgepakt in Limburg
Man uit Geleen bewapende zich uit angst voor liquidatie
OM eist twaalf jaar cel in zaak-Meskine
Justitie luisterde Albanese drugsnetwerken maandenlang af
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen