Overslaan en naar de inhoud gaan

Marcel Andriolo nieuwe directeur Wereld Muziek Concours

Geplaatst opdinsdag 4 mei 2021 - 12:21

Marcel Andriolo uit Kerkrade is de nieuwe directeur van het Wereld Muziek Concours (WMC).

Het evenement voor blaasmuziek wordt iedere vier jaar gehouden in Kerkrade. Dat gebeurde voor het eerst in 1951.

Verplaatsen
De editie van dit jaar werd vorig jaar al afgelast. Orkesten kampten met veel onzekerheid over hun voorbereiding en liepen inkomsten mis doordat veel optredens niet door konden gaan. Het WMC besloot daarom al in een vroeg stadium de editie van 2021 te verplaatsen naar 2022.

Inschrijving
De voorbereidingen voor volgend jaar zijn in volle gang. Vorige maand presenteerde de organisatie de verplichte werken voor harmonie, fanfare en brassband. Van de tien werken zijn er vijf speciaal voor het WMC geschreven. Vanaf volgende maand (1 juni) kunnen korpsen zich inschrijven.

Om het 70-jarig bestaan van het festival dit jaar (toch) te vieren, wordt er momenteel gewerkt aan een jubileumboek. Ook komt er hoogstwaarschijnlijk dit najaar een speciaal concert.

Blaasmuziekwereld
Het WMC geldt als een van de belangrijkste internationale concoursen in de blaasmuziekwereld. Het trekt zo'n 20.000 muzikanten en 350.000 bezoekers naar Kerkrade en omgeving. De nieuwe directeur Marcel Andriolo is per 3 mei aan de slag gegaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen