Overslaan en naar de inhoud gaan

Marc Lotz: 'Tom Dumoulin is weer op niveau'

Geplaatst opzondag 13 september 2020 - 20:17

Oud-wielrenner Marc Lotz denkt dat Tom Dumoulin weer op niveau is. Die constatering doet Lotz nadat de Maastrichtse wielrenner afgelopen zondag lange tijd op kop reed in de Tour de France.

Lotz deed zijn uitspraken in het L1-programma Tour de L1mbourg, dat kwam vanuit Noorbeek.

Giro-vorm
In de vijftiende etappe van de Tour de France reed Dumoulin kilometers op kop op de flanken van de Grand Colombier. Zijn kopman Primoz Roglic eindigde als tweede in de etappe en de Maastrichtenaar staat nu in de top tien van het algemeen klassement. Volgens Lotz zou Jumbo-Visma die positie van Dumoulin moeten uitspelen. "Ik zou als Jumbo-Visma op een dag een renner die wat meer achter staat in het klassement vooruit laten rijden. Dan moeten andere ploegen gaan rijden." Lotz denkt dat de Limburgse renner dat kan. "Ik denk dat hij in de laatste week zou kunnen ontsnappen. Je ziet hem steeds sterker worden en ik denk dat hij in de laatste week weer het niveau van de Giro heeft."

Lees ook: Pogacar wint Touretappe, Dumoulin in top tien klassement

Tijdverlies
Gert Jakobs denkt dat er ook nog meer in het vat zit voor Dumoulin. Al baalt de oud-wielrenner nog steeds van het tijdverlies van Dumoulin in de eerste week. "Ik denk dat het beter was als hij heel kort in het klassement had gestaan. In twee etappes heeft hij veel tijd verloren op momenten dat het niet nodig was. Dat kan Jumbo-Visma in de laatste week opbreken."

Coronatest
In Tour de L1mbourg ging het ook over de coronatesten die maandag plaatsvinden bij de ploegen. Jakobs denkt dat een aantal ploegen zenuwachtig zullen zijn. "Er zijn een aantal ploegen die al een personeelslid naar huis hebben moeten sturen met een positieve test. Als morgen die ploegen nog een positieve test hebben, moeten die ploegen uit koers. Ik hou m'n handen maar gevouwen en hoop dat het goed gaat."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen