Overslaan en naar de inhoud gaan

Marc Bonten wordt coördinator Europees virus-onderzoek

Geplaatst opwoensdag 24 februari 2021 - 21:57

Arts-microbioloog Marc Bonten gaat Europees onderzoek naar mogelijke nieuwe virussen coördineren. Bonten is geboren in Weert en studeerde in Maastricht.

Bonten is lid van het OMT, het Outbreak Management Team, dat het kabinet adviseert over het aanpakken van de coronacrisis.

Lees ook: 'Carnaval komt te vroeg, Rieu mag hopen'

Hij is nu nog afdelingshoofd microbiologie van het UMC Utrecht. Hij vertrekt daar op 1 maart, dat meldt de NPO. Bonten is woensdagavond te gast bij het praatprogramma Op1.

Volgende pandemie
In zijn nieuwe taak draagt hij bij aan de voorbereiding op een eventuele volgende pandemie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen