Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Marathonloopster onder de indruk van nieuwe recordtijd

Geplaatst opmaandag 17 september 2018 - 12:41

Marathonloopster Miranda Boonstra is onder de indruk van het nieuwe wereldrecord dat Eliud Kipchoge in Berlijn gelopen heeft.

"Bizar", noemt de marathonloopster uit Molenhoek het. De Keniaan was maar liefst een minuut en 18 seconden sneller dan de vorige recordtijd.

Extreem hard
De 3
3-jarige Keniaan had voor de 42,195 kilometer in de Duitse hoofdstad 2:01'40 nodig. Daarmee bleef hij ruim onder de recordtijd van zijn landgenoot Dennis Kimetto, die in 2014 in Berlijn 2:02'57 klokte. "Van tevoren denk je dat hij misschien wel 20 seconden sneller kan lopen dan het oude wereldrecord. Maar dit is wel extreem hard. Dat hij een wereldrecord liep was voor mij niet verrassend, de manier waarop wel."

Toekomst
Volgens Boonstra beschikt Kipchoge over ontzettend veel talent, maar zijn ook de trainingsmethodes in Kenia enorm verbeterd. "Ze worden goed begeleid door managers en trainers. Er wordt nu goed op schema's getraind. Dat was vroeger anders."

Sneuvelen
Boonstra verwacht dat dit nieuwe wereldrecord ooit gaat sneuvelen. "Ja het moet een keer lukken, onder de 2 uur lopen. Ik denk dat het record voorlopig wel blijft staan. Maar als je terug kijkt naar de afgelopen 20 jaar dan is het steeds sneller gegaan. Ik verwacht dat het in de toekomst weer een Keniaan is. Een loper die net zo leeft als Kipchoge, hard trainen, goed rusten en zonder sterallures."

Zelf maakt Boonstra na drie jaar blessureleed haar rentree op de marathon. Zondag 21 oktober rent ze de marathon van Amsterdam, dat tevens geldt als het Nederlands kampioenschap.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen