Overslaan en naar de inhoud gaan

Marathon op eigen houtje voor het goede doel

Geplaatst opzaterdag 28 november 2020 - 17:40

Om toch met een sportieve prestatie geld in te zamelen voor een goed doel, organiseerde Marcel Meeling uit Beek uiteindelijk zijn eigen privémarathon.

De atleet uit Beek had de afgelopen maanden hard getraind voor zijn marathon, bedoeld om geld binnen te halen voor Kika, een stichting die geld inzamelt voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker.

Belofte waarmaken
De ene na de andere marathon werd echter afgelast waardoor de hardloper uit Beek zijn belofte naar de sponsoren niet waar kon maken. Dat gaf hem geen fijn gevoel. Uiteindelijk besloot hij om dan maar zijn eigen marathon te houden.

Goed getraind
Zaterdag in de vroege ochtend vertrok de renner vanaf zijn eigen oprit in Beek. Aangemoedigd door zijn drie kinderen en echtgenote Lindy ging hij op pad voor de ruim 42 kilometer. Een uitgestippelde route had hij niet. Het enige dat hij zich van te voren had gepland was richting het heuvelland. In Klimmen sloot zijn schoonvader aan als begeleider op de fiets. De geïmproviseerde route ging uiteindelijk via Comont, Eyserheide, Wittem

Persoonlijk record
Het laatste stuk van de marathon was voor Meeling zwaar. Vanaf Valkenburg ging de route weer bergopwaarts. Het lukte Meeling ondanks het heuvelachtige karakter van de route uiteindelijk ook nog om een nieuw persoonlijk record te lopen. De hardloper had voor de ruim 42 kilometer een tijd van 4 uur, 32 minuten en 47 seconden nodig.

De hardloopprestatie van Meeling levert uiteindelijk ruim duizend euro op voor de stichting

Foto route Marcel Meling (28 nov 2020)
Foto: Livetrack

Bekijk hier de hele route

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen