Overslaan en naar de inhoud gaan

Marathon failliet, lopers kunnen fluiten naar inschrijfgeld

Geplaatst opzaterdag 17 september 2016 - 9:43

Er komt geen tweede editie van de Via Belgica Marathon. De organisatie heeft de eindjes niet aan elkaar weten te knopen en heeft een faillissement aangevraagd.

De lopers die zich al hadden aangemeld voor de marathon, kunnen fluiten naar hun inschrijfgeld van enkele tientallen euro's. Dat meldt organisator Comotion Events uit Maastricht in een brief.

Aanmeldingen
Het hardloopevenement zou op 22 oktober voor de tweede keer worden gehouden. Maar door onvoldoende aanmeldingen en te weinig draagvlak bij stakeholders krijgt de marathon geen vervolg, zo schrijft Mike Broers van de organisatie in de brief.

Inschrijfgeld
Broers eindigt zijn brief met de boodschap dat het inschrijfgeld niet kan worden geretourneerd. "Deze beperkte middelen zijn gebruikt en uitgegeven aan voorbereidende werkzaamheden."

Te lang
Vorig jaar vond de eerste editie plaats van de marathon. De route die begon in het Duitse Ubach-Palenberg, liep via Landgraaf, Kerkrade, Heerlen, Voerendaal, Valkenburg en Meerssen naar Maastricht. De eerste editie werd vooral gekenmerkt door een twee kilometer te lang parcours.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Goede doelen lopen geld mis door faillissement marathon
Meerssen schenkt Via Belgica-lopers gratis startbewijs
Via Belgica in 2016 twee weken voor marathon Meerssen
Te lange Maastricht Marathon werd nooit officieel gemeten
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen