Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Mans informeert burgemeesters over onderzoek

Geplaatst opmaandag 31 oktober 2016 - 23:07

Jan Mans gaat de burgemeesters van Maastricht, Meerssen en Valkenburg vertellen hoe het onderzoek wordt aangepakt over de samenwerking tussen Heerlen en Landgraaf.

De oud-burgemeester geeft daar over ongeveer een maand een toelichting over. Mans vormt samen met oud-minister Wim Deetman en oud-wethouder van Maastricht Wim Hazeu een onafhankelijk team van deskundigen.

Twee weken
Dat voert gesprekken met inwoners van Heerlen en Landgraaf plus vertegenwoordigers van verenigingen, instellingen en bedrijven. Over ongeveer twee weken brengen de drie verslag uit aan de colleges van Landgraaf en Heerlen.

Mans gaat de de aanpak en de ervaringen in de twee Parkstadgemeenten toelichten aan de burgemeesters van Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul. Mogelijk wordt de werkwijze ook daar toegepast.

Oud-bestuurders
Het provinciebestuur voelt ervoor oud-bestuurders te betrekken bij het onderzoek naar samenwerking tussen deze drie gemeenten.
Op verzoek van Maastricht, Meerssen en Valkenburg voert de provincie daarbij de regie. Het onderzoek moet uiterlijk 1 januari 2018 klaar zijn. Jan Mans was onder meer burgemeester van Meerssen, Kerkrade en Enschede. In 2010 was hij tien maanden waarnemend burgemeester van Maastricht.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Regie Maastricht, Meerssen, Valkenburg naar provincie
Herindeling in Zuid-Limburg blijft beperkt
Nog geen nieuwe burgemeester voor Valkenburg
Heerlen en Landgraaf sluiten meer fusiepartners niet uit
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen