Overslaan en naar de inhoud gaan

Mans informeert burgemeesters over onderzoek

Geplaatst opmaandag 31 oktober 2016 - 23:07

Jan Mans gaat de burgemeesters van Maastricht, Meerssen en Valkenburg vertellen hoe het onderzoek wordt aangepakt over de samenwerking tussen Heerlen en Landgraaf.

De oud-burgemeester geeft daar over ongeveer een maand een toelichting over. Mans vormt samen met oud-minister Wim Deetman en oud-wethouder van Maastricht Wim Hazeu een onafhankelijk team van deskundigen.

Twee weken
Dat voert gesprekken met inwoners van Heerlen en Landgraaf plus vertegenwoordigers van verenigingen, instellingen en bedrijven. Over ongeveer twee weken brengen de drie verslag uit aan de colleges van Landgraaf en Heerlen.

Mans gaat de de aanpak en de ervaringen in de twee Parkstadgemeenten toelichten aan de burgemeesters van Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul. Mogelijk wordt de werkwijze ook daar toegepast.

Oud-bestuurders
Het provinciebestuur voelt ervoor oud-bestuurders te betrekken bij het onderzoek naar samenwerking tussen deze drie gemeenten.
Op verzoek van Maastricht, Meerssen en Valkenburg voert de provincie daarbij de regie. Het onderzoek moet uiterlijk 1 januari 2018 klaar zijn. Jan Mans was onder meer burgemeester van Meerssen, Kerkrade en Enschede. In 2010 was hij tien maanden waarnemend burgemeester van Maastricht.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Regie Maastricht, Meerssen, Valkenburg naar provincie
Herindeling in Zuid-Limburg blijft beperkt
Nog geen nieuwe burgemeester voor Valkenburg
Heerlen en Landgraaf sluiten meer fusiepartners niet uit
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen