Overslaan en naar de inhoud gaan

Manon Fokke nieuwe lijsttrekker PvdA in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 4 april 2017 - 10:52

Oud-Tweede Kamerlid Manon Fokke wordt lijsttrekker van de PvdA in Maastricht bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar.

Tijdens een ledenvergadering van de PvdA-Maastricht werd zij bij acclamatie gekozen. Dat wil zeggen: zonder een formele stemming maar door middel van applaus en gejuich.

Kamerlid
De 41-jarige Fokke was de afgelopen periode Tweede Kamerlid. Zij had zich niet meer herkiesbaar gesteld omdat ze zei terug te willen naar de lokale politiek. Fokke zat eerder van 2006 tot november 2012 in de gemeenteraad van Maastricht, waarvan een aantal jaren als fractievoorzitter.

Frans Bastiaens
Anderhalve week geleden maakte de huidige fractievoorzitter - Frans Bastiaens - bekend er in maart 2018 mee te stoppen. Daarmee verdween een mogelijke concurrent voor het lijsttrekkerschap. Volgens de kandidaatstellingscommissie heeft Manon Fokke de capaciteiten om mensen te binden. Zij heeft het vermogen vertrouwen te wekken én vast te houden, aldus de commissie.

De PvdA bezet momenteel vijf van de 39 zetels in de Maastrichtse gemeenteraad. De partij zit in de oppositie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Manon Fokke vertrekt uit Tweede Kamer
PvdA ziet verplichte sollicitatie over grens niet zitten
PvdA in Kamer komt met motie over Tihange
Tweede Kamer wil dat Belgische kerncentrales sluiten
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen