Overslaan en naar de inhoud gaan

Mannenkoor Roermond flink gedupeerd door diefstal vaandel

Geplaatst opzondag 29 november 2015 - 16:14

Koninklijk Roermonds Mannenkoor 1880 is behoorlijk gedupeerd. Het 35 jaar oude vaandel van het koor en een bijbehorende kroon zijn gestolen.

De materiële schade bedraagt ongeveer 15.000 duizend euro. Maar voor de vereniging heeft het vaandel ook emotionele waarde. "In eerste instantie geloof je niet dat het gestolen is. Niemand anders kan er wat mee", aldus president Wim Geraedts.

Beloning
Omdat het vaandel specifiek voor het koor is gemaakt hebben de dieven er volgens de president van het koor niets aan. Voor het terugvinden van het doek is een beloning van 500 euro uitgeloofd. Dat geldt ook voor het terugvinden van de kroon.

Het vaandel is 1,5 bij 1,5 meter en daarop zijn onder meer de Roermondse kathedraal en het stadswapen afgebeeld.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgse vaandels
Limburgse vaandels digitaal verzameld
Harde klappen voor verenigingen Leudal
Huurverhoging voor clubs Schinnen pas half jaar later
Subsidies worden anders verdeeld in Horst aan de Maas
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen