Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Mannenkoor Kaalheide blaast laatste adem uit

Geplaatst opdonderdag 25 december 2014 - 15:01

Mannenkoor Sint-Jozef uit de Kerkraadse wijk Kaalheide heft zichzelf op. Daarmee komt een einde aan ruim tachtig jaar mannenkoorzang in de voormalige mijnwerkerswijk.

Eerste Kerstdag heeft het koor voor de laatste keer gezongen tijdens de mis in de eigen parochiekerk. Met een staande ovatie hebben de kerkgangers het koor aan het einde van de dienst uitgezwaaid.

De laatste vijf jaar is het aantal leden van het koor sterk teruggelopen. Daardoor is het koor te kwetsbaar geworden, constateert het bestuur. Mannenzangvereniging Sint-Jozef heeft in het verleden grote successen geboekt op zangersdagen en concoursen, zowel in binnen- als in buitenland.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Steeds minder kerkkoren in Limburg
Koor Meerssen zwaar gedupeerd door brand
Overleden Van der Elst schitterde ooit op Kaalheide
Quint uit Venlo wint Nederlands koorfestival
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen