Overslaan en naar de inhoud gaan

Mannen stelen BMW's tijdens 'supporteren voor Verstappen'

Geplaatst opdonderdag 26 januari 2017 - 16:08
Foto: L1

Justitie in België eist drie jaar cel tegen twee Limburgers die onder meer tijdens de race van Max Verstappen in Francorchamps er met auto's van bezoekers vandoor gingen.

De mannen (allebei 35 jaar) uit Hoensbroek en Heerlen, zouden in totaal zeven BMW's hebben gestolen. De twee moesten zich donderdag verantwoorden bij de rechtbank in Hasselt, meldt Het Belang van Limburg.

Parkeerplaatsen
Ze worden ervan verdacht afgelopen zomer in België hebben toegeslagen op parkeerplaatsen in Lummen en Diepenbeek. Ook zouden de mannen hun slag hebben geslagen op het parkeerterrein van Bobbejaanland en rond het circuit van Francorchamps tijdens de Grand Prix van België.

Max Verstappen
De twee kwamen in beeld na onderzoek naar de bewakingsbeelden van de parkeerplaats in Lummen. De andere diefstallen, die ze niet allemaal samen pleegden, konden vervolgens aan hen gelinkt worden. Eén van de mannen ontkent de diefstal in Francorchamps. "Toegegeven, ik was daar, maar enkel en alleen om voor Max Verstappen te supporteren."

De uitspraak volgt op 16 februari.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse 112-nieuws

Gerelateerde berichten

Inbraak bij showband in Hoensbroek: drums en sousafoon weg
Klassieke Porsche gestolen uit woonwijk in Meerssen
Auto-inbrekers betrapt bij Outlet in Roermond
Koperdieven uit Hoensbroek op heterdaad betrapt in Echt

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
Jouw favoriete liedje in ruil voor jouw actie of donatie

Doe mee met de actie 'L1 Samen voor de Voedselbank'! Van 11 t/m 21 december zetten alle medewerkers van L1 zich weer in om, samen met bedrijven, verenigingen en inwoners van Limburg, zoveel mogelijk voedselpakketten met langhoudbare producten in te zamelen. Help jij mee? Bedenk zelf een actie en meld deze aan op onze website of doneer online een voedselpakket. Makkelijker kan bijna niet... Als dank voor jouw hulp mag je vervolgens ook een verzoekplaatje aanvragen. De dj's van L1 draaien jouw favoriete liedje met plezier!

Meld hier jouw actie voor de voedselbank aan
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop