Overslaan en naar de inhoud gaan

Mannen spelen geen rol, Stultiens 14e in Waalse Pijl

Geplaatst opwoensdag 22 april 2015 - 17:45

De Limburgse renners hebben geen rol van betekenis kunnen spelen in de wielerwedstrijd Waalse Pijl.

Lange tijd leek het erop dat Mike Teunissen uit Ysselsteyn en Reinier Honig uit Maastricht goede zaken zouden doen tijdens de race. Een groot deel van de dag reden ze mee in de kopgroep. Richting het einde van de wedstrijd vielen ze echter weg uit de kop van de wedstrijd.

Poels
Alejandro Valverde won de Waalse Pijl. Hij was op de steile muur van Huy uiteindelijk Julian Alaphilippe, Michael Albasini en Joaquim Rodriguez voor.

Limburgers
Mike Teunissen werd 132e, 17 minuten en 46 seconden achter de Spaanse winnaar. Reinier Honig eindigde één plek lager, 18 minuten en 2 seconden achter de winnaar. Wout Poels deed ook mee, maar reed de wedstrijd niet uit.

Stultiens
Bij de vrouwen maakte Sabrina Stultiens uit Meijel wel indruk. Zijn finishte woensdag als veertiende. De renster van Liv-Plantur kwam na de beklimming van de steile Muur van Huy total loss over de streep.

Zat kapot
"
Ik zat helemaal kapot. Op de een na laatste beklimming gingen er zes rensters vandoor en ik kon als zevende net niet mee. Dat was wel balen, maar ik ben tevreden over mijn koers. Nu Claudia Lichtenberg uitgeschakeld is door een val enkele weken geleden, werd ik nu uitgespeeld als kopvrouw en dat gaf een geweldig gevoel," aldus Stultiens.

Nederlands succes
Ploeggenoot Kyara Stijns uit Bunde reed de wedstrijd niet uit. De winst in Huy ging naar de Nederlandse Anna van der Breggen, die een ruime voorsprong had op landgenoot Annemiek van Vleuten. De derde plek was voor de Amerikaanse Megan Guarnier, die rijdt bij de Limburgse formatie Boels-Dolmans.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Tom Dumoulin - Wout Poels
Tom Dumoulin en Wout Poels strijden om wielertitel
Pechdag voor Sabrina Stultiens in Giro Rosa
Stultiens en Stijns naar Giro Donne
Kyara Stijns 29e in ochtendetappe BeNe Ladies Tour
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen