Overslaan en naar de inhoud gaan

Mannen spelen geen rol, Stultiens 14e in Waalse Pijl

Geplaatst opwoensdag 22 april 2015 - 17:45

De Limburgse renners hebben geen rol van betekenis kunnen spelen in de wielerwedstrijd Waalse Pijl.

Lange tijd leek het erop dat Mike Teunissen uit Ysselsteyn en Reinier Honig uit Maastricht goede zaken zouden doen tijdens de race. Een groot deel van de dag reden ze mee in de kopgroep. Richting het einde van de wedstrijd vielen ze echter weg uit de kop van de wedstrijd.

Poels
Alejandro Valverde won de Waalse Pijl. Hij was op de steile muur van Huy uiteindelijk Julian Alaphilippe, Michael Albasini en Joaquim Rodriguez voor.

Limburgers
Mike Teunissen werd 132e, 17 minuten en 46 seconden achter de Spaanse winnaar. Reinier Honig eindigde één plek lager, 18 minuten en 2 seconden achter de winnaar. Wout Poels deed ook mee, maar reed de wedstrijd niet uit.

Stultiens
Bij de vrouwen maakte Sabrina Stultiens uit Meijel wel indruk. Zijn finishte woensdag als veertiende. De renster van Liv-Plantur kwam na de beklimming van de steile Muur van Huy total loss over de streep.

Zat kapot
"
Ik zat helemaal kapot. Op de een na laatste beklimming gingen er zes rensters vandoor en ik kon als zevende net niet mee. Dat was wel balen, maar ik ben tevreden over mijn koers. Nu Claudia Lichtenberg uitgeschakeld is door een val enkele weken geleden, werd ik nu uitgespeeld als kopvrouw en dat gaf een geweldig gevoel," aldus Stultiens.

Nederlands succes
Ploeggenoot Kyara Stijns uit Bunde reed de wedstrijd niet uit. De winst in Huy ging naar de Nederlandse Anna van der Breggen, die een ruime voorsprong had op landgenoot Annemiek van Vleuten. De derde plek was voor de Amerikaanse Megan Guarnier, die rijdt bij de Limburgse formatie Boels-Dolmans.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Tom Dumoulin - Wout Poels
Tom Dumoulin en Wout Poels strijden om wielertitel
Pechdag voor Sabrina Stultiens in Giro Rosa
Stultiens en Stijns naar Giro Donne
Kyara Stijns 29e in ochtendetappe BeNe Ladies Tour
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen