Overslaan en naar de inhoud gaan

Mannen spelen geen rol, Stultiens 14e in Waalse Pijl

Geplaatst opwoensdag 22 april 2015 - 17:45

De Limburgse renners hebben geen rol van betekenis kunnen spelen in de wielerwedstrijd Waalse Pijl.

Lange tijd leek het erop dat Mike Teunissen uit Ysselsteyn en Reinier Honig uit Maastricht goede zaken zouden doen tijdens de race. Een groot deel van de dag reden ze mee in de kopgroep. Richting het einde van de wedstrijd vielen ze echter weg uit de kop van de wedstrijd.

Poels
Alejandro Valverde won de Waalse Pijl. Hij was op de steile muur van Huy uiteindelijk Julian Alaphilippe, Michael Albasini en Joaquim Rodriguez voor.

Limburgers
Mike Teunissen werd 132e, 17 minuten en 46 seconden achter de Spaanse winnaar. Reinier Honig eindigde één plek lager, 18 minuten en 2 seconden achter de winnaar. Wout Poels deed ook mee, maar reed de wedstrijd niet uit.

Stultiens
Bij de vrouwen maakte Sabrina Stultiens uit Meijel wel indruk. Zijn finishte woensdag als veertiende. De renster van Liv-Plantur kwam na de beklimming van de steile Muur van Huy total loss over de streep.

Zat kapot
"
Ik zat helemaal kapot. Op de een na laatste beklimming gingen er zes rensters vandoor en ik kon als zevende net niet mee. Dat was wel balen, maar ik ben tevreden over mijn koers. Nu Claudia Lichtenberg uitgeschakeld is door een val enkele weken geleden, werd ik nu uitgespeeld als kopvrouw en dat gaf een geweldig gevoel," aldus Stultiens.

Nederlands succes
Ploeggenoot Kyara Stijns uit Bunde reed de wedstrijd niet uit. De winst in Huy ging naar de Nederlandse Anna van der Breggen, die een ruime voorsprong had op landgenoot Annemiek van Vleuten. De derde plek was voor de Amerikaanse Megan Guarnier, die rijdt bij de Limburgse formatie Boels-Dolmans.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Tom Dumoulin - Wout Poels
Tom Dumoulin en Wout Poels strijden om wielertitel
Pechdag voor Sabrina Stultiens in Giro Rosa
Stultiens en Stijns naar Giro Donne
Kyara Stijns 29e in ochtendetappe BeNe Ladies Tour
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen