Overslaan en naar de inhoud gaan

Mannen opgepakt voor brandstichting in varkensstal Echt

Geplaatst opzaterdag 23 april 2016 - 16:37

De brand die vrijdagavond een gloednieuwe varkensstal in Echt grotendeels in de as heeft gelegd, is waarschijnlijk aangestoken.

De politie heeft zaterdag twee mensen opgepakt die verdacht worden van brandstichting. Het gaat om een 35-jarige man en een jongen van 17, beiden uit Echt.

Uren blussen
De stal, op het terrein van abdij Lilbosch, vloog vrijdag aan het begin van de avond in brand. Alle 210 varkens konden op tijd in veiligheid worden gebracht. De brandweer rukte met groot materieel uit en had de brand snel onder controle, al nam het nablussen uren in beslag.

Nieuw
De stal, waarin de bekende Livar-kloostervarkens worden gehouden, was gloednieuw. Afgelopen vrijdag kreeg het laatste varken er een plekje.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen