Overslaan en naar de inhoud gaan

'Mannen als Verstappen en Leclerc zijn zó blij met zo'n race'

Geplaatst opmaandag 15 juli 2019 - 11:25

Dat Sebastian Vettel zondag Max Verstappen en diens podiumplannen naar de grindbak lanceerde, deed niets af aan de fraaie duels die op het circuit van Silverstone werden uitgevochten.

"Natuurlijk had er meer ingezeten voor Max, maar deze race was fantastisch. Voor de fans, maar zeker ook voor de coureurs zelf", zegt Formule 1-analist Xavier Maassen.

Lees ook: Verstappen mist podium op Silverstone na botsing met Vettel

Écht racen
Verstappen finishte uiteindelijk als vijfde, maar de vonken vlogen gedurende de race letterlijk en figuurlijk van het Britse asfalt. Zo was hij lange tijd in een stevig gevecht verwikkeld met Ferrari-coureur Charles Leclerc. "Mannen als Verstappen en Leclerc zijn hier zó blij mee", stelt Maassen. "Dat ze duels kunnen voeren, net als in de karts vroeger. Dat is andere koek dan dat je in een niemandsland benzine loopt te sparen. Echt racen, daar leven deze mannen voor."

Goede richting
Twee weken geleden, in Oostenrijk, won Verstappen de race door een gewaagde inhaalactie op Leclerc die volgens de stewards nét door de beugel kon. De spectaculaire race op Silverstone was volgens Maassen deels ook het gevolg van dat oordeel. "Leclerc zei van Oostenrijk te hebben geleerd en was nu feller. De stewards lieten dat gelukkig ook gebeuren. Dit is wat de mensen willen zien, en wat de racers zelf ook willen. Gelukkig hebben ze in Oostenrijk de sport de goede richting op gestuurd."

Wonder
Het duel tussen Verstappen en de andere Ferrari-coureur - Sebastian Vettel - liep slechter af. Maassen was niet verbaasd dat de op Verstappen inrijdende Vettel bestraft werd en na afloop ook zijn misser toegaf, maar was wel verbaasd over het feit dat Verstappen nog kon finishen. "Dat was een wonder. Als je zo een grindbak inschuift, zit je normaal vast. En hij vliegt een meter door de lucht, dan gaat normaal ook altijd iets kapot. Al met al was het toch goed dat hij nog wat punten kon pakken", aldus Maassen.

Lees ook: Max Verstappen: 'Blij dat ik door kon rijden'

Absurd
Er stond echter geen maat op winnaar Lewis Hamilton, die voor de zesde keer zijn thuisrace won en hard op weg is naar zijn zesde wereldtitel. Teamgenoot Valtteri Bottas was weliswaar het slachtoffer van een safetycar-situatie, maar Hamilton's suprematie kwam in het slot helemaal tot uiting, vond Maassen. "Hamilton had mazzel, maar was ook weer absurd goed. Het team wilde nog een pitstop maken om verse banden onder de auto te schroeven, maar hij besloot zelf dat niet te doen. En hij zet in de slotronde nog even de snelste raceronde op het bord, op banden die dertig rondes oud waren. Dan ben je een kampioen."

Straatlengte
Hamilton heeft in het wereldkampioenschap met 223 punten een straatlengte voorsprong op achtervolger Bottas, die tot dusver 184 punten vergaarde. Verstappen staat met 136 punten op een knappe derde stek, vóór het Ferrari-duo Vettel (123 punten) en Leclerc (120 punten). De volgende grand prix wordt verreden in Duitsland, op 28 juli op het circuit van Hockenheim.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen