Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Mannen al 44 jaar vermist, opnieuw zoektocht

Geplaatst opdonderdag 31 mei 2018 - 14:34

Met speciale apparatuur, waarmee er een scan wordt gemaakt van de bodem onder een waterplas in het Brabantse Liessel, is donderdag de zoektocht hervat naar twee mannen die sinds 1974 worden vermist.

Nieuwe informatie was aanleiding voor een eerdere zoektocht in maart van dit jaar. De politie werd getipt door een Limburgs recherchebureau.

Magnetometer
Voor de zoektocht wordt een magnetometer gebruikt, die de aanwezigheid van ijzerhoudende objecten in de bodem kan opsporen. Een auto kan volgens de politie zelfs op een diepte van dertig meter worden gedetecteerd. De resultaten van de bodemscan zijn niet meteen bekend, aldus de politie. Het gaat zeker weken duren voordat de uitslagen binnen zijn.

Raadsel
Mogelijk bevindt zich onder het zand op de bodem de rode auto, van het merk Fiat, waarin Piet Hölskens en Hans Martens (destijds 20 en 21 jaar oud) uit Asten voor het laatst zijn gezien. Zij verdwenen na een avondje stappen in Deurne. De verdwijning is altijd een raadsel gebleven.

Niets aangetroffen
De politie houdt er rekening mee dat de twee destijds door een misdrijf zijn omgekomen. Nieuwe informatie eind vorig jaar leidde tot heropening van het onderzoek, ook al is de zaak na 44 jaar verjaard. Eerdere zoekacties in het voorjaar leverden niets op.

Heel fijn
De families van de vermisten hebben de politie laten weten de hernieuwde zoektocht op prijs te stellen. "Wij vinden het heel fijn dat er verder wordt gezocht en blijven hoop houden dat er zelfs na 44 jaar een einde komt aan alle onzekerheid over het lot van Piet en Hans."

Lees ook: Zoektocht naar vermiste mannen levert niets op

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen