Overslaan en naar de inhoud gaan

Mannen al 44 jaar vermist, opnieuw zoektocht

Geplaatst opdonderdag 31 mei 2018 - 14:34

Met speciale apparatuur, waarmee er een scan wordt gemaakt van de bodem onder een waterplas in het Brabantse Liessel, is donderdag de zoektocht hervat naar twee mannen die sinds 1974 worden vermist.

Nieuwe informatie was aanleiding voor een eerdere zoektocht in maart van dit jaar. De politie werd getipt door een Limburgs recherchebureau.

Magnetometer
Voor de zoektocht wordt een magnetometer gebruikt, die de aanwezigheid van ijzerhoudende objecten in de bodem kan opsporen. Een auto kan volgens de politie zelfs op een diepte van dertig meter worden gedetecteerd. De resultaten van de bodemscan zijn niet meteen bekend, aldus de politie. Het gaat zeker weken duren voordat de uitslagen binnen zijn.

Raadsel
Mogelijk bevindt zich onder het zand op de bodem de rode auto, van het merk Fiat, waarin Piet Hölskens en Hans Martens (destijds 20 en 21 jaar oud) uit Asten voor het laatst zijn gezien. Zij verdwenen na een avondje stappen in Deurne. De verdwijning is altijd een raadsel gebleven.

Niets aangetroffen
De politie houdt er rekening mee dat de twee destijds door een misdrijf zijn omgekomen. Nieuwe informatie eind vorig jaar leidde tot heropening van het onderzoek, ook al is de zaak na 44 jaar verjaard. Eerdere zoekacties in het voorjaar leverden niets op.

Heel fijn
De families van de vermisten hebben de politie laten weten de hernieuwde zoektocht op prijs te stellen. "Wij vinden het heel fijn dat er verder wordt gezocht en blijven hoop houden dat er zelfs na 44 jaar een einde komt aan alle onzekerheid over het lot van Piet en Hans."

Lees ook: Zoektocht naar vermiste mannen levert niets op

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen