verpleeghuizen manifest corona rollator (niet hergebruiken) (12 okt 2020)

'Familiebezoek belangrijker dan mijn gezondheid'

Jos van der Minnen is er duidelijk over: hij wil geen lockdown van het verpleeghuis meer meemaken. "Ik ben 95 jaar en heb dus niet meer zolang. Kinderen en kleinkinderen zijn dan belangrijker."

huisarts op afstand, digitaal, consult via webcam (stock)
Artsen willen ook na de coronacrisis meer zorg op afstand

Ook na de coronacrisis moet de zorg anders georganiseerd worden. Er moet minder marktwerking komen, minder papierwerk en bureaucratie, en ook moet er minder onnodige zorg verleend worden.

Emile Roemer (16 juni 2020)
Roemer: 1,25 miljard nodig voor kwetsbare wijken

Een bedrag van 1,25 miljard euro is nodig om de kwetsbare wijken van 15 Nederlandse gemeenten, waaronder Heerlen, aan te pakken. Dat zegt burgemeester Emile Roemer dinsdagochtend in de L1 Nieuwsshow.

achterbuurt (16 jun 2020)
Burgemeesters: 'Corona richt maatschappelijke schade aan'

Burgemeesters van vijftien grote steden, waaronder Emile Roemer van Heerlen, willen dat er meer geld komt om bewoners van kwetsbare wijken te helpen.

prostitutie loverboys tippelen stock
Manifest voor meer hulp aan slachtoffers loverboys

In het kader van de wereldwijde campagne 'Orange the World' zijn maandag op diverse plekken in Limburg gebouwen oranje verlicht. De VN-organisatie UN Women, die zich inzet voor gendergelijkheid en emancipatie van vrouwen, wil hiermee aandacht vragen voor geweld tegen vrouwen.

Heideroosjes strijden tegen woekerhandel concertkaartjes

De Heideroosjes probeert om samen met tientallen Nederlandse artiesten en de SP via nieuwe wetgeving de woekerhandel van concertkaartjes de kop in te drukken.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten