Overslaan en naar de inhoud gaan

Manager van kersverse wereldkampioen opgepakt

Geplaatst opzaterdag 3 februari 2018 - 19:06

Manager Philip Roodhooft van wielerploeg Corendon Circus, waar onder meer kersvers wereldkampioen Sanne Cant onder contract staat, is zaterdag opgepakt.

Volgens De Limburger gebeurde dat na een vechtpartij tussen beveiligers en de 'entourage van Cant'.

Lees ook: Belgische grijpt het goud tijdens WK veldrijden

Podiumplaats
De krant stelt dat bekenden van Cant het podium op wilden, om samen met de Belgische haar tweede wereldtitel te vieren. Ze mochten echter niet het podium op van de beveiliging, omdat ze daar niet de juiste accreditatie voor hadden. Corendon Circus-woordvoerder Niels Rouvrois gaat tegenover L1 niet in op dat verhaal, maar bevestigt dat Roodhooft is opgepakt.

Vrije voeten
Naast de manager is er ook een vrouw opgepakt, zo bevestigt een politiewoordvoerster. "Beiden zijn inmiddels weer vrij", vertelt ze. "Naar mijn weten worden ze niet langer als verdachte gezien." Volgens de woordvoerster zijn de twee ingerekend na een 'onenigheid op het terrein'.

Reactie organisatie
De organisatie van het WK in Valkenburg verwijst naar de politie. "De zaak is daar in behandeling. Wij gaan niet op details in", vertelt woordvoerder Dimitri Bonthuis. "Wat we doen of bespreken met de beveiliging, houden we intern. Dat zijn geen zaken die we in de media bespreken."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen