Overslaan en naar de inhoud gaan

Manager van kersverse wereldkampioen opgepakt

Geplaatst opzaterdag 3 februari 2018 - 19:06

Manager Philip Roodhooft van wielerploeg Corendon Circus, waar onder meer kersvers wereldkampioen Sanne Cant onder contract staat, is zaterdag opgepakt.

Volgens De Limburger gebeurde dat na een vechtpartij tussen beveiligers en de 'entourage van Cant'.

Lees ook: Belgische grijpt het goud tijdens WK veldrijden

Podiumplaats
De krant stelt dat bekenden van Cant het podium op wilden, om samen met de Belgische haar tweede wereldtitel te vieren. Ze mochten echter niet het podium op van de beveiliging, omdat ze daar niet de juiste accreditatie voor hadden. Corendon Circus-woordvoerder Niels Rouvrois gaat tegenover L1 niet in op dat verhaal, maar bevestigt dat Roodhooft is opgepakt.

Vrije voeten
Naast de manager is er ook een vrouw opgepakt, zo bevestigt een politiewoordvoerster. "Beiden zijn inmiddels weer vrij", vertelt ze. "Naar mijn weten worden ze niet langer als verdachte gezien." Volgens de woordvoerster zijn de twee ingerekend na een 'onenigheid op het terrein'.

Reactie organisatie
De organisatie van het WK in Valkenburg verwijst naar de politie. "De zaak is daar in behandeling. Wij gaan niet op details in", vertelt woordvoerder Dimitri Bonthuis. "Wat we doen of bespreken met de beveiliging, houden we intern. Dat zijn geen zaken die we in de media bespreken."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen