Overslaan en naar de inhoud gaan

Manager uitgebrande tortillabakkerij: 'Ergste nachtmerrie'

Geplaatst opwoensdag 4 december 2019 - 12:36

"Het is een nachtmerrie", zegt Erik Puts van de uitgebrande tortillabakkerij Mission Foods in Roermond.

De manager kreeg woensdagochtend rond 6:30 uur het onheilspellende telefoontje van een collega.

Groot drama
Eenmaal bij het bedrijf liep hij de eerste collega's tegen het lijf. "Je treft medewerkers aan die heel ontdaan staan te kijken. Mensen in vertwijfeling. Het was een groot drama", zegt hij. Er vielen geen gewonden bij de brand. "Ik denk dat iedereen wel in alle rust naar buiten is gegaan. Ik denk dat de organisatie goed gehandeld heeft. Het is toch een bedrijf waar veel medewerkers al lang werkzaam zijn. Het doet heel veel pijn denk ik als je dat in rook ziet opgaan."

Lees ook: Gevaar geweken voor omwonenden brand Roermond

Video: L1

Transportband
De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Vermoedelijk zou het gaan om een transportband die vlam heeft gevat. "Dat is het enige wat ik op dit moment weet en er wordt onderzoek gedaan hoe dat verder heeft kunnen escaleren", vertelt de leidinggevende van de tortillabakkerij.

Hoe verder?
"We gaan woensdag met de medewerkers rond de tafel om te kijken hoe iedereen eraan toe is en om te ondersteunen waar nodig", zegt Puts. Aangezien het grootste deel van de fabriek verloren is gegaan, gaan ze kijken hoe ze de bedrijfsvoering weer kunnen oppakken.

Bij de brand werd woensdagochtend een NL-Alert verstuurd. Ook het luchtalarm ging af. Regionale omroep L1 werd ingeschakeld als calamiteitenzender.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen