Overslaan en naar de inhoud gaan

Manager uitgebrande tortillabakkerij: 'Ergste nachtmerrie'

Geplaatst opwoensdag 4 december 2019 - 12:36

"Het is een nachtmerrie", zegt Erik Puts van de uitgebrande tortillabakkerij Mission Foods in Roermond.

De manager kreeg woensdagochtend rond 6:30 uur het onheilspellende telefoontje van een collega.

Groot drama
Eenmaal bij het bedrijf liep hij de eerste collega's tegen het lijf. "Je treft medewerkers aan die heel ontdaan staan te kijken. Mensen in vertwijfeling. Het was een groot drama", zegt hij. Er vielen geen gewonden bij de brand. "Ik denk dat iedereen wel in alle rust naar buiten is gegaan. Ik denk dat de organisatie goed gehandeld heeft. Het is toch een bedrijf waar veel medewerkers al lang werkzaam zijn. Het doet heel veel pijn denk ik als je dat in rook ziet opgaan."

Lees ook: Gevaar geweken voor omwonenden brand Roermond

Video: L1

Transportband
De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Vermoedelijk zou het gaan om een transportband die vlam heeft gevat. "Dat is het enige wat ik op dit moment weet en er wordt onderzoek gedaan hoe dat verder heeft kunnen escaleren", vertelt de leidinggevende van de tortillabakkerij.

Hoe verder?
"We gaan woensdag met de medewerkers rond de tafel om te kijken hoe iedereen eraan toe is en om te ondersteunen waar nodig", zegt Puts. Aangezien het grootste deel van de fabriek verloren is gegaan, gaan ze kijken hoe ze de bedrijfsvoering weer kunnen oppakken.

Bij de brand werd woensdagochtend een NL-Alert verstuurd. Ook het luchtalarm ging af. Regionale omroep L1 werd ingeschakeld als calamiteitenzender.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen