Overslaan en naar de inhoud gaan

Man wil reclassering omkopen: bijna drie maanden cel

Geplaatst opmaandag 29 juli 2019 - 12:14

Een Heerlenaar moet bijna drie maanden de cel in, omdat hij de reclassering probeerde om te kopen vanwege een werkstraf.

De man was veroordeeld tot 180 uur taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf, nadat bij hem een hennepkwekerij was gevonden.

Geen zin
De 23-jarige veroordeelde had al een paar uur van die taakstraf voldaan toen hij besloot dat hij er geen zin meer in had. Het leek hem een goed idee om er onderuit te komen door de werkmeester van de reclassering een geldbedrag aan te bieden, maar in plaats van in te gaan op het aanbod stapte de reclasseringmedewerker naar het Openbaar Ministerie.

1968 uur
Die besloot daarop de overgebleven werkstraf van 162 uur om te zetten in 82 dagen hechtenis. De man probeerde nog protest aan te tekenen maar dat gebeurde te laat. Hij moet nu de komende 1968 uur achter tralies doorbrengen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen