Overslaan en naar de inhoud gaan

Man voert waterhoentjes met weggegooid zakje heroïne

Geplaatst opmaandag 30 september 2019 - 20:39

De politie heeft maandag een bijzondere klus moeten verrichten in het riviertje de Jeker in Maastricht. Daar had een jongeman een zakje heroïne in het water gegooid, dat door waterhoentjes als maaltijd werd aangezien.

Dat schrijft de politie Maastricht.

Opvallend gedrag
Een wijkagent zag, toen hij naar de wijken Caberg en Malpertuis fietste, een man fietsen door het Henri Hermanspark. Dat is een voetgangersgebied en daarom sprak de agent de fietser aan. Maar hij gedroeg zich opvallend door iets achter zijn rug verborgen te houden. Toen de wijkagent wilde kijken wat het was, gooide de man een zakje heroïne in de Jeker.

Heroïne als brood
Daarop werd de jongeman gearresteerd, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Er was pepperspray voor nodig om hem in de boeien te kunnen slaan. Vervolgens had de politie een andere klus met haast te doen: de heroïne uit het water halen. De waterhoentjes zagen de bolletjes namelijk voor brood aan en waren al druk bezig om de maaltijd te verdelen.

Uiteindelijk kon er nog 50 gram van de harddrugs uit de Jeker worden gevist. "De verdachte mag zich later voor de rechter verantwoorden voor het illegaal voeren van de waterhoentjes."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen