Overslaan en naar de inhoud gaan

Man voert waterhoentjes met weggegooid zakje heroïne

Geplaatst opmaandag 30 september 2019 - 20:39

De politie heeft maandag een bijzondere klus moeten verrichten in het riviertje de Jeker in Maastricht. Daar had een jongeman een zakje heroïne in het water gegooid, dat door waterhoentjes als maaltijd werd aangezien.

Dat schrijft de politie Maastricht.

Opvallend gedrag
Een wijkagent zag, toen hij naar de wijken Caberg en Malpertuis fietste, een man fietsen door het Henri Hermanspark. Dat is een voetgangersgebied en daarom sprak de agent de fietser aan. Maar hij gedroeg zich opvallend door iets achter zijn rug verborgen te houden. Toen de wijkagent wilde kijken wat het was, gooide de man een zakje heroïne in de Jeker.

Heroïne als brood
Daarop werd de jongeman gearresteerd, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Er was pepperspray voor nodig om hem in de boeien te kunnen slaan. Vervolgens had de politie een andere klus met haast te doen: de heroïne uit het water halen. De waterhoentjes zagen de bolletjes namelijk voor brood aan en waren al druk bezig om de maaltijd te verdelen.

Uiteindelijk kon er nog 50 gram van de harddrugs uit de Jeker worden gevist. "De verdachte mag zich later voor de rechter verantwoorden voor het illegaal voeren van de waterhoentjes."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen