Overslaan en naar de inhoud gaan

Man voert waterhoentjes met weggegooid zakje heroïne

Geplaatst opmaandag 30 september 2019 - 20:39

De politie heeft maandag een bijzondere klus moeten verrichten in het riviertje de Jeker in Maastricht. Daar had een jongeman een zakje heroïne in het water gegooid, dat door waterhoentjes als maaltijd werd aangezien.

Dat schrijft de politie Maastricht.

Opvallend gedrag
Een wijkagent zag, toen hij naar de wijken Caberg en Malpertuis fietste, een man fietsen door het Henri Hermanspark. Dat is een voetgangersgebied en daarom sprak de agent de fietser aan. Maar hij gedroeg zich opvallend door iets achter zijn rug verborgen te houden. Toen de wijkagent wilde kijken wat het was, gooide de man een zakje heroïne in de Jeker.

Heroïne als brood
Daarop werd de jongeman gearresteerd, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Er was pepperspray voor nodig om hem in de boeien te kunnen slaan. Vervolgens had de politie een andere klus met haast te doen: de heroïne uit het water halen. De waterhoentjes zagen de bolletjes namelijk voor brood aan en waren al druk bezig om de maaltijd te verdelen.

Uiteindelijk kon er nog 50 gram van de harddrugs uit de Jeker worden gevist. "De verdachte mag zich later voor de rechter verantwoorden voor het illegaal voeren van de waterhoentjes."

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen