Overslaan en naar de inhoud gaan

Man voert waterhoentjes met weggegooid zakje heroïne

Geplaatst opmaandag 30 september 2019 - 20:39

De politie heeft maandag een bijzondere klus moeten verrichten in het riviertje de Jeker in Maastricht. Daar had een jongeman een zakje heroïne in het water gegooid, dat door waterhoentjes als maaltijd werd aangezien.

Dat schrijft de politie Maastricht.

Opvallend gedrag
Een wijkagent zag, toen hij naar de wijken Caberg en Malpertuis fietste, een man fietsen door het Henri Hermanspark. Dat is een voetgangersgebied en daarom sprak de agent de fietser aan. Maar hij gedroeg zich opvallend door iets achter zijn rug verborgen te houden. Toen de wijkagent wilde kijken wat het was, gooide de man een zakje heroïne in de Jeker.

Heroïne als brood
Daarop werd de jongeman gearresteerd, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Er was pepperspray voor nodig om hem in de boeien te kunnen slaan. Vervolgens had de politie een andere klus met haast te doen: de heroïne uit het water halen. De waterhoentjes zagen de bolletjes namelijk voor brood aan en waren al druk bezig om de maaltijd te verdelen.

Uiteindelijk kon er nog 50 gram van de harddrugs uit de Jeker worden gevist. "De verdachte mag zich later voor de rechter verantwoorden voor het illegaal voeren van de waterhoentjes."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen