Overslaan en naar de inhoud gaan

Man vlucht naar buitenland na ontdekking cocaïnefabriek

Geplaatst opdonderdag 27 juni 2019 - 6:00

Eén van de verdachten rondom een Sittardse cocaïnefabriek, of cokefarm, is naar het buitenland gevlucht. Hij probeert uit handen te blijven van justitie. De politie heeft een andere verdachte wél kunnen arresteren.

Dat laatste bevestigt een woordvoerster van justitie. Het gaat om een 32-jarige man uit Zeist, die donderdag hoort of zijn voorarrest wordt verlengd.

Lees ook: Drugslab Sittard: twee aangehouden twintigers langer vast

Cocaïne gewassen
In oktober 2018 kwam een pand in de Sittardse straat Ophoven, gelegen in de gelijknamige wijk, tot ontploffing. Onderzoek wees uit dat de woning gebruikt werd voor de productie van drugs, maar voornamelijk voor het 'wassen' van cocaïne. Deze drugs wordt namelijk met een andere stof vermengd voor transporten. In zo'n wasserij wordt de coke gedroogd en geperst, zodat het spul te verkopen is.

Meer arrestaties
Eerder werden er al twee mannen aangehouden. Deze heren, een 20-jarige man uit Zeist en een 23-jarige man uit Zoetermeer, zitten al even in voorarrest. Zij horen volgende week donderdag of er aan die situatie op korte termijn iets verandert. De derde verdachte werd later aangehouden. In een eerder stadium communiceerde de politie al dat er mogelijk meer arrestaties in het vat zaten.

Bewoner drugspand
De vierde verdachte wist te ontkomen, bevestigen betrouwbare bronnen in gesprek met L1. Deze man zou de bewoner, of voormalig bewoner, van het drugspand zijn. "Daar kunnen we niets over zeggen", luidt de verklaring van justitie. Op de vraag of justitie weet dat hij in het buitenland verblijft, geeft een woordvoerster eveneens geen antwoord.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen