Overslaan en naar de inhoud gaan

Man van 127.783 xtc-pillen uit Hoensbroek voorlopig vrij

Geplaatst opdonderdag 16 april 2015 - 11:43

De 26-jarige M.C. uit Hoensbroek is voorlopig vrij. De man werd in december in Limburg aangetroffen in een auto met daarin 127.783 ecstasypillen.

C. mag de uitspraak van de rechtbank in Lelystad op vrije voeten afwachten. Dat meldt De Stentor.

Eenvoudige zaak
De advocaat van de Hoensbroekenaar sprak woensdag van een 'redelijk eenvoudige zaak'. "Mijn cliënt is aangetroffen in een auto met pillen en is een bekennende verdachte."

Lees ook:Xtc-lab in Dronten: man uit Hoensbroek opgepakt

Tweede verdachte uit Hoensbroek
Nadat de man uit Hoensbroek in december werd aangehouden werd een uitgebreid onderzoek gestart. Dat leidde de politie naar twee panden aan de Amstel en De Tjonger in Dronten. In die panden werd een lab voor het maken van ecstasypillen ontdekt, inclusief tabletteermachines en een grote voorraad grondstoffen. Uiteindelijk werden ook de 39-jarige F. van L. uit Kampen, de 34-jarige D. de B. uit Zwolle en A. van D. (60) en R.F. (29) uit Hoensbroek aangehouden.

Ontkennen
Zij worden onder meer verdacht van het maken, bezitten en handelen in de harddrugs. Woensdag werd tijdens een tussentijdse zitting duidelijk dat enkele verdachten ontkennen en stellen dat ze niets wisten van de aanwezigheid van drugs. "Dat ze in het pand aanwezig waren, maar niet wisten dat er enige drugs aanwezig was, maak je mij niet wijs", reageerde de officier van justitie.

Op 27 mei is er weer een tussentijdse zitting.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Verdachten in grote Limburgse wietzaak vrij
Drugs xtc
Xtc-lab in Dronten: man uit Hoensbroek opgepakt
Schutter Hoensbroek had tumor in hoofd
Advocaat kopstuk Parkstadbende 'Romano is niet de leider'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen