Overslaan en naar de inhoud gaan

Man van 127.783 xtc-pillen uit Hoensbroek voorlopig vrij

Geplaatst opdonderdag 16 april 2015 - 11:43

De 26-jarige M.C. uit Hoensbroek is voorlopig vrij. De man werd in december in Limburg aangetroffen in een auto met daarin 127.783 ecstasypillen.

C. mag de uitspraak van de rechtbank in Lelystad op vrije voeten afwachten. Dat meldt De Stentor.

Eenvoudige zaak
De advocaat van de Hoensbroekenaar sprak woensdag van een 'redelijk eenvoudige zaak'. "Mijn cliënt is aangetroffen in een auto met pillen en is een bekennende verdachte."

Lees ook:Xtc-lab in Dronten: man uit Hoensbroek opgepakt

Tweede verdachte uit Hoensbroek
Nadat de man uit Hoensbroek in december werd aangehouden werd een uitgebreid onderzoek gestart. Dat leidde de politie naar twee panden aan de Amstel en De Tjonger in Dronten. In die panden werd een lab voor het maken van ecstasypillen ontdekt, inclusief tabletteermachines en een grote voorraad grondstoffen. Uiteindelijk werden ook de 39-jarige F. van L. uit Kampen, de 34-jarige D. de B. uit Zwolle en A. van D. (60) en R.F. (29) uit Hoensbroek aangehouden.

Ontkennen
Zij worden onder meer verdacht van het maken, bezitten en handelen in de harddrugs. Woensdag werd tijdens een tussentijdse zitting duidelijk dat enkele verdachten ontkennen en stellen dat ze niets wisten van de aanwezigheid van drugs. "Dat ze in het pand aanwezig waren, maar niet wisten dat er enige drugs aanwezig was, maak je mij niet wijs", reageerde de officier van justitie.

Op 27 mei is er weer een tussentijdse zitting.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Verdachten in grote Limburgse wietzaak vrij
Drugs xtc
Xtc-lab in Dronten: man uit Hoensbroek opgepakt
Schutter Hoensbroek had tumor in hoofd
Advocaat kopstuk Parkstadbende 'Romano is niet de leider'
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen