Overslaan en naar de inhoud gaan

Man van 127.783 xtc-pillen uit Hoensbroek voorlopig vrij

Geplaatst opdonderdag 16 april 2015 - 11:43

De 26-jarige M.C. uit Hoensbroek is voorlopig vrij. De man werd in december in Limburg aangetroffen in een auto met daarin 127.783 ecstasypillen.

C. mag de uitspraak van de rechtbank in Lelystad op vrije voeten afwachten. Dat meldt De Stentor.

Eenvoudige zaak
De advocaat van de Hoensbroekenaar sprak woensdag van een 'redelijk eenvoudige zaak'. "Mijn cliƫnt is aangetroffen in een auto met pillen en is een bekennende verdachte."

Lees ook:Xtc-lab in Dronten: man uit Hoensbroek opgepakt

Tweede verdachte uit Hoensbroek
Nadat de man uit Hoensbroek in december werd aangehouden werd een uitgebreid onderzoek gestart. Dat leidde de politie naar twee panden aan de Amstel en De Tjonger in Dronten. In die panden werd een lab voor het maken van ecstasypillen ontdekt, inclusief tabletteermachines en een grote voorraad grondstoffen. Uiteindelijk werden ook de 39-jarige F. van L. uit Kampen, de 34-jarige D. de B. uit Zwolle en A. van D. (60) en R.F. (29) uit Hoensbroek aangehouden.

Ontkennen
Zij worden onder meer verdacht van het maken, bezitten en handelen in de harddrugs. Woensdag werd tijdens een tussentijdse zitting duidelijk dat enkele verdachten ontkennen en stellen dat ze niets wisten van de aanwezigheid van drugs. "Dat ze in het pand aanwezig waren, maar niet wisten dat er enige drugs aanwezig was, maak je mij niet wijs", reageerde de officier van justitie.

Op 27 mei is er weer een tussentijdse zitting.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verdachten in grote Limburgse wietzaak vrij
Drugs xtc
Xtc-lab in Dronten: man uit Hoensbroek opgepakt
Schutter Hoensbroek had tumor in hoofd
Advocaat kopstuk Parkstadbende 'Romano is niet de leider'
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen