Overslaan en naar de inhoud gaan

Man uit Roermond toch niet vervolgd voor doden in drugslab

Geplaatst opmaandag 3 november 2014 - 17:18

Een 36-jarige man uit Roermond wordt voorlopig toch niet vervolgd voor doodslag op twee mannen die in april werden gevonden in een drugslab in Uden.

Dat laat justitie maandag weten aan Omroep Brabant.

Te weinig bewijs
De Limburger werd mede verantwoordelijk gehouden voor de dood van de twee, maar justitie trekt die aanklacht in. Justitie verdenkt de man nog steeds van doodslag, maar krijgt het bewijs niet rond. Wel blijft de verdachte voorlopig in de cel voor betrokkenheid bij het drugslab.

'Anonieme beschuldigingen'
De verdachte werd eind oktober voor de tweede keer aangehouden voor de geruchtmakende zaak. Hij zat vast in Amsterdam nadat hij voor de eerste keer was aangehouden voor betrokkenheid bij het drugslab. De verdachte blijft ontkennen dat hij betrokken was bij het lab.

De advocaat van de Roermondenaar, Guus Lina, vertelde eerder dat het bewijs tot dusver vooral bestaat uit 'suggesties en anonieme beschuldigingen'.

Twee doden
In het drugslab vonden twee Limburgers in april dit jaar de dood, vermoedelijk omdat ze giftige gassen hadden ingeademd. Het ging om een 28-jarige man uit Roermond en een 35-jarige inwoner van Heythuysen. In het lab stonden vaten met honderden liters chemicaliƫn.

No Surrender
De man uit Roermond wordt er nog wel van verdacht lid te zijn van een criminele organisatie. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat hij een vooraanstaande rol speelt in een bekende motorclub. Het zou gaan om motorclub No Surrender.

Meer arrestaties?
In september werd ook een 26-jarige man uit Uden aangehouden in het onderzoek naar het drugslab. Hij is weer op vrije voeten, maar blijft wel verdachte in het onderzoek. Deze Udenaar vond in april de twee doden in het drugslab. De man had het pand onderverhuurd.

De politie sluit meer arrestaties in deze zaak niet uit.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Roermondenaar verdacht van doodslag in drugslab
Man uit Roermond niet vervolgd voor doden in xtc-lab Uden
Roermondenaar langer vast voor drugslab met Limburgse doden
OM eist 3 jaar tegen Roermondenaar voor drugslab Uden
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen