Overslaan en naar de inhoud gaan

Man uit Roermond toch niet vervolgd voor doden in drugslab

Geplaatst opmaandag 3 november 2014 - 17:18

Een 36-jarige man uit Roermond wordt voorlopig toch niet vervolgd voor doodslag op twee mannen die in april werden gevonden in een drugslab in Uden.

Dat laat justitie maandag weten aan Omroep Brabant.

Te weinig bewijs
De Limburger werd mede verantwoordelijk gehouden voor de dood van de twee, maar justitie trekt die aanklacht in. Justitie verdenkt de man nog steeds van doodslag, maar krijgt het bewijs niet rond. Wel blijft de verdachte voorlopig in de cel voor betrokkenheid bij het drugslab.

'Anonieme beschuldigingen'
De verdachte werd eind oktober voor de tweede keer aangehouden voor de geruchtmakende zaak. Hij zat vast in Amsterdam nadat hij voor de eerste keer was aangehouden voor betrokkenheid bij het drugslab. De verdachte blijft ontkennen dat hij betrokken was bij het lab.

De advocaat van de Roermondenaar, Guus Lina, vertelde eerder dat het bewijs tot dusver vooral bestaat uit 'suggesties en anonieme beschuldigingen'.

Twee doden
In het drugslab vonden twee Limburgers in april dit jaar de dood, vermoedelijk omdat ze giftige gassen hadden ingeademd. Het ging om een 28-jarige man uit Roermond en een 35-jarige inwoner van Heythuysen. In het lab stonden vaten met honderden liters chemicaliën.

No Surrender
De man uit Roermond wordt er nog wel van verdacht lid te zijn van een criminele organisatie. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat hij een vooraanstaande rol speelt in een bekende motorclub. Het zou gaan om motorclub No Surrender.

Meer arrestaties?
In september werd ook een 26-jarige man uit Uden aangehouden in het onderzoek naar het drugslab. Hij is weer op vrije voeten, maar blijft wel verdachte in het onderzoek. Deze Udenaar vond in april de twee doden in het drugslab. De man had het pand onderverhuurd.

De politie sluit meer arrestaties in deze zaak niet uit.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Roermondenaar verdacht van doodslag in drugslab
Man uit Roermond niet vervolgd voor doden in xtc-lab Uden
Roermondenaar langer vast voor drugslab met Limburgse doden
OM eist 3 jaar tegen Roermondenaar voor drugslab Uden
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen