Overslaan en naar de inhoud gaan

Man uit Maastricht opgepakt voor Limburgse havenbranden

Geplaatst opdinsdag 16 juni 2015 - 10:28

De politie heeft dinsdagochtend een man uit Maastricht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij één van de havenbranden in Herten, Ohé en Laak, Roermond en Wessem.

Er wordt niet uitgesloten dat de man is betrokken bij nog meer branden in jachthavens. Ook verwacht de politie op korte termijn meer aanhoudingen te verrichten.

Woning doorzocht
De verdachte werd opgepakt bij het doorzoeken van zijn woning door het rechercheteam dat onderzoek doet naar de branden. Of er bij de huiszoeking bewijsmateriaal gevonden is, wil de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen.

Meerdere branden
In december en januari werd Limburg geteisterd door meerdere branden bij jachthavens. In Herten zijn daarbij vier boten vernield en in Ohé en Laak brandde een woonboot af en liepen twee andere boten schade op.

Lees ook: Meerdere boten in brand op werf in Herten

Asbest Roermond
De grootste brand was echter die van 16 december in Roermond. Daarbij gingen twee loodsen met boten in vlammen op. De schade van die brand loopt in de miljoenen. Ook kwamen er asbestdeeltjes vrij die er voor zorgden dat het centrum van Roermond dagenlang op slot ging.
Bij de brand in Wessem van 15 januari gingen tot slot 14 woonarken in vlammen op.

Lees ook:
- Binnenstad Roermond afgesloten vanwege asbestbrand
- Enorme brand bij jachthaven in Wessem

Aangestoken
Eerder liet de politie al weten dat zeker drie van de vier branden aangestoken waren. Het vermoeden bestaat dat ook de brand in Roermond aangestoken is, maar omdat er bijna niets bruikbaars is overgebleven om te onderzoeken, kan de
Forensische Opsporing niet achterhalen wat de oorzaak van die brand is geweest.

Lees ook: Drie van de vier branden bij jachthavens aangestoken

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Meerdere jachten vatten vlam bij grote brand Roermond
Jachthaven Roermond wil snel herrijzen uit de as
Camera's blijven in jachthavens hangen, ondanks arrestatie
Derde verdachte opgepakt voor havenbranden
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen