Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Man uit Maastricht opgepakt voor Limburgse havenbranden

Geplaatst opdinsdag 16 juni 2015 - 10:28

De politie heeft dinsdagochtend een man uit Maastricht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij één van de havenbranden in Herten, Ohé en Laak, Roermond en Wessem.

Er wordt niet uitgesloten dat de man is betrokken bij nog meer branden in jachthavens. Ook verwacht de politie op korte termijn meer aanhoudingen te verrichten.

Woning doorzocht
De verdachte werd opgepakt bij het doorzoeken van zijn woning door het rechercheteam dat onderzoek doet naar de branden. Of er bij de huiszoeking bewijsmateriaal gevonden is, wil de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen.

Meerdere branden
In december en januari werd Limburg geteisterd door meerdere branden bij jachthavens. In Herten zijn daarbij vier boten vernield en in Ohé en Laak brandde een woonboot af en liepen twee andere boten schade op.

Lees ook: Meerdere boten in brand op werf in Herten

Asbest Roermond
De grootste brand was echter die van 16 december in Roermond. Daarbij gingen twee loodsen met boten in vlammen op. De schade van die brand loopt in de miljoenen. Ook kwamen er asbestdeeltjes vrij die er voor zorgden dat het centrum van Roermond dagenlang op slot ging.
Bij de brand in Wessem van 15 januari gingen tot slot 14 woonarken in vlammen op.

Lees ook:
- Binnenstad Roermond afgesloten vanwege asbestbrand
- Enorme brand bij jachthaven in Wessem

Aangestoken
Eerder liet de politie al weten dat zeker drie van de vier branden aangestoken waren. Het vermoeden bestaat dat ook de brand in Roermond aangestoken is, maar omdat er bijna niets bruikbaars is overgebleven om te onderzoeken, kan de
Forensische Opsporing niet achterhalen wat de oorzaak van die brand is geweest.

Lees ook: Drie van de vier branden bij jachthavens aangestoken

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Meerdere jachten vatten vlam bij grote brand Roermond
Jachthaven Roermond wil snel herrijzen uit de as
Camera's blijven in jachthavens hangen, ondanks arrestatie
Derde verdachte opgepakt voor havenbranden
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen