Overslaan en naar de inhoud gaan

Man uit Maastricht krijgt celstraf voor bedreigingen

Geplaatst opwoensdag 24 december 2014 - 15:21

De rechtbank in Den Bosch heeft de 31-jarige Ron J. uit Maastricht veroordeeld tot een celstraf van 490 dagen, waarvan 150 voorwaardelijk, voor het ernstig bedreigen van meerdere mensen.

J. zit sinds maart vast. Hij werd opgepakt op onder meer verdenking van het bedreigen van een rechter van de rechtbank in Maastricht.

Meerdere bedreigingen
Eerder had hij problemen met zijn huurbaas, had hij ruzie met een voormalige kennis en mengde hij zich in een conflict tussen zijn zus en de Belastingdienst. Dat leidde tot diverse bedreigingen, meestal per mail. J. werd sterk verminderd toerekeningsvatbaar verklaard.

Klinische behandeling
Naast de celstraf die J. moet uitzitten, wordt hij verplicht tot behandeling. Ook krijgt hij een proeftijd van drie jaar.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zeven maanden cel voor veelpleger
Eén jaar cel voor seks met 15-jarig meisje
gewapende overval, overval, winkel, maastricht
OM eist 1 jaar cel en tbs voor brute overval in Maastricht
Twee jaar cel voor dollemansrit A2
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen