Overslaan en naar de inhoud gaan

Man uit Hoensbroek betrokken bij dodelijk ongeluk België

Geplaatst opdinsdag 16 mei 2017 - 14:21

De 65-jarige man die maandagmiddag een aantal leden van een fietsgroepje aanreed, komt uit Hoensbroek. Bij het ongeluk vielen twee doden en vier gewonden.

Dat heeft het parket in Turnhout aan De Limburger bevestigd.

Slachtoffers
De auto met Nederlands kenteken reed maandagmiddag op de groep fietsers in. Twee vrouwen van 65 en 76 jaar uit het nabijgelegen Retie kwamen bij het ongeluk om het leven. Eén slachtoffer verkeert in levensgevaar en drie anderen werden met lichtere verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Update: Dodelijk ongeluk in Kasterlee eist derde leven

Geen alcohol
Uit het eerste politieonderzoek blijkt dat de 65-jarige Limburgse chauffeur niet onder invloed van alcohol of drugs was. De bestuurder wordt dan ook voorlopig niet gezien als verdachte.

Verkeerslichten
De groep fietsers wilde oversteken op een plek waar het verkeer 90 kilometer per uur mag rijden. De gemeente wil dat daar verkeerslichten worden geplaatst, aldus de waarnemend burgemeester. Het Vlaamse Openbaar Ministerie laat een verkeersdeskundige onderzoeken wat er precies is gebeurd.

Kasterlee ligt ten oosten van Antwerpen, niet ver van de Nederlandse grens.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dodelijk ongeluk in Kasterlee eist derde leven
Eis: 4 jaar rijverbod voor Hoensbroekenaar na dood fietsers
Hoensbroekenaar krijgt rijverbod voor doodrijden fietssters
Slachtoffer motorongeval Heerlen in ziekenhuis overleden
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen