Overslaan en naar de inhoud gaan

Man uit Grathem opgepakt voor brandstichting Poolse winkel

Geplaatst opdinsdag 19 oktober 2021 - 16:04

Een man uit Grathem zit vast voor de brandstichting bij een Poolse supermarkt in Panningen, in juni van dit jaar.

De man van 25 is dinsdagmorgen aangehouden, meldt de politie.

Bewakingsbeelden
Hij kwam in beeld nadat bewakingsbeelden van de brand op 19 juni werden verspreid door de politie. Ook kwam de brandstichting aan bod bij televisieprogramma Opsporing Verzocht. Daarna kwamen bij de politie zo'n 20 tips binnen.

Lees ook: Nieuwe ontwikkelingen in zaak Poolse supermarkt

Scooter
Op de beelden was te zien hoe twee mannen op een scooter bij de winkel aankwamen en met een bijl een raam insloegen. Daarna goten ze een brandbare vloeistof tegen de gevel, en staken die aan. Na de brandstichting gingen de twee verdachten er vandoor richting Neer.

Bijl
Tijdens het onderzoek bleek dat de brandstichters tijdens hun vlucht een politiewagen tegenkwamen, die naar de brand reed. Ook ontdekten agenten waar de gebruikte bijl vermoedelijk is gekocht, en dat de scooter in Venlo was gestolen.

Naar de tweede verdachte wordt gezocht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond