Overslaan en naar de inhoud gaan

Man uit Echt opgepakt voor moord op buuttereedner

Geplaatst opwoensdag 11 maart 2020 - 16:50

Een man uit Echt is opgepakt voor de gewelddadige dood van buuttereedner Frank Schrijen in Boxmeer.

Dat meldt de politie woensdagmiddag.

Gilze
De 26-jarige Echtenaar is dinsdagmiddag opgepakt in het Brabantse Gilze, waar hij volgens de politie verbleef. Justitie verdenkt hem ervan Schrijen om het leven te hebben gebracht. De verdachte zit vast.

Buuttereedner
Het lichaam van de 56-jarige buuttereedner Frank Schrijen werd anderhalve week geleden gevonden in zijn woning in Boxmeer. De buuttereedner, of tonpraoter zoals dat in Brabant heet, werd ook in Limburg regelmatig ingevlogen bij carnavalszittingen. Zo was hij afgelopen vastelaovend nog te zien in Kerkrade en Venlo.

Lees ook: Buuttereedner Frank Schrijen om het leven gebracht

Onderzoek
De Limburgse verdachte kwam bij de politie in beeld bij het grote onderzoek dat na de dood van Schrijen werd opgestart. De politie onderzoekt nog wat precies de relatie is tussen de verdachte en het slachtoffer, en de reden waarom Schrijen om het leven is gebracht. In de woning waar de man is opgepakt zijn verschillende spullen in beslag genomen voor verder onderzoek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV