Overslaan en naar de inhoud gaan

Man uit Echt opgepakt voor moord op buuttereedner

Geplaatst opwoensdag 11 maart 2020 - 16:50

Een man uit Echt is opgepakt voor de gewelddadige dood van buuttereedner Frank Schrijen in Boxmeer.

Dat meldt de politie woensdagmiddag.

Gilze
De 26-jarige Echtenaar is dinsdagmiddag opgepakt in het Brabantse Gilze, waar hij volgens de politie verbleef. Justitie verdenkt hem ervan Schrijen om het leven te hebben gebracht. De verdachte zit vast.

Buuttereedner
Het lichaam van de 56-jarige buuttereedner Frank Schrijen werd anderhalve week geleden gevonden in zijn woning in Boxmeer. De buuttereedner, of tonpraoter zoals dat in Brabant heet, werd ook in Limburg regelmatig ingevlogen bij carnavalszittingen. Zo was hij afgelopen vastelaovend nog te zien in Kerkrade en Venlo.

Lees ook: Buuttereedner Frank Schrijen om het leven gebracht

Onderzoek
De Limburgse verdachte kwam bij de politie in beeld bij het grote onderzoek dat na de dood van Schrijen werd opgestart. De politie onderzoekt nog wat precies de relatie is tussen de verdachte en het slachtoffer, en de reden waarom Schrijen om het leven is gebracht. In de woning waar de man is opgepakt zijn verschillende spullen in beslag genomen voor verder onderzoek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen