Overslaan en naar de inhoud gaan

Man uit Echt opgepakt voor moord op buuttereedner

Geplaatst opwoensdag 11 maart 2020 - 16:50

Een man uit Echt is opgepakt voor de gewelddadige dood van buuttereedner Frank Schrijen in Boxmeer.

Dat meldt de politie woensdagmiddag.

Gilze
De 26-jarige Echtenaar is dinsdagmiddag opgepakt in het Brabantse Gilze, waar hij volgens de politie verbleef. Justitie verdenkt hem ervan Schrijen om het leven te hebben gebracht. De verdachte zit vast.

Buuttereedner
Het lichaam van de 56-jarige buuttereedner Frank Schrijen werd anderhalve week geleden gevonden in zijn woning in Boxmeer. De buuttereedner, of tonpraoter zoals dat in Brabant heet, werd ook in Limburg regelmatig ingevlogen bij carnavalszittingen. Zo was hij afgelopen vastelaovend nog te zien in Kerkrade en Venlo.

Lees ook: Buuttereedner Frank Schrijen om het leven gebracht

Onderzoek
De Limburgse verdachte kwam bij de politie in beeld bij het grote onderzoek dat na de dood van Schrijen werd opgestart. De politie onderzoekt nog wat precies de relatie is tussen de verdachte en het slachtoffer, en de reden waarom Schrijen om het leven is gebracht. In de woning waar de man is opgepakt zijn verschillende spullen in beslag genomen voor verder onderzoek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen