Overslaan en naar de inhoud gaan

Man uit Echt al eerder verdacht van plannen liquidatie

Geplaatst opdinsdag 20 september 2016 - 21:02

De man uit Echt die dinsdag werd opgepakt wegens het opdracht geven tot de liquidatie van twee ambtenaren, blijkt in het verleden al eens verdacht te zijn van een gelijkaardig feit.

Het gaat om Toon van H., een voormalige antiekhandelaar.

Officier van Justitie
Hij werd in 2003 opgepakt wegens het beramen van een moord op officier van justitie Paul van
Hilten en een politierechercheur uit Brabant. Het kwam echter nooit tot een rechtszaak, omdat justitie onvoldoende bewijs vond om de beschuldigingen hard te kunnen maken. De politie wil niet zeggen of de arrestatie van Van H. iets te maken heeft met de oude zaak, of dat het om nieuwe doelwitten gaat.

Arrestatie
De politie in Brabant kwam dinsdagochtend in actie om van H. (61) op te pakken. Hij werd thuis in Echt gearresteerd. Zijn advocaat Ludo Hameleers wil niet inhoudelijk reageren, maar zegt tegen L1 dat hij denkt dat zijn cliënt spoedig weer op vrije voeten zal zijn.

Burgemeester ingeseind
Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren was door de politie ingeseind over de arrestatie. "Dan schrik je wel. Ik ben blij dat de politie zo snel in actie is gekomen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen