Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Man steelt enveloppen van gemeente en wordt veroordeeld

Geplaatst opdinsdag 13 februari 2018 - 14:49

Een 44-jarige Venlonaar is dinsdag veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur voor onder meer het verduisteren van briefpapier en enveloppen van zijn ex-werkgever, de gemeente Venlo.

Ook krijgt hij de straf voor het belagen van zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend en voor bedreiging. De rechtbank in Roermond spreekt de man vrij van brandstichting in het huis van zijn ex-vriendin in Arcen.

Niet bewezen
Het Openbaar Ministerie (OM) had zes jaar gevangenisstraf geëist tegen de Venlonaar. De opgelegde straf van de rechter wijkt erg af omdat de rechtbank brandstichting niet bewezen acht en de verdachte hiervoor heeft vrijgesproken. Ook is er rekening gehouden met het feit dat de man niet eerder is veroordeeld.

Met rust laat
Naast de taakstraf is er een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden met een proeftijd van drie jaar opgelegd. Hiermee wil de rechter ervoor zorgen dat de verdachte zijn ex-vriendin, haar partner en haar kinderen in de toekomst met rust laat.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
De Blauwe Ticket Dagen van WML bij 1Limburg
Advertentie
Win een rondleiding door WML's waterfabriek

Benieuwd hoe de WaterMakers van Limburg kraanwater maken? Interesse om een bezoekje te brengen aan WML’s Waterfabriek? Zin om te ontdekken, te leren en te proeven? Kom dan in de meivakantie naar de Blauwe Ticket Dagen in Beegden.

Maak kans op de rondleiding
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Overzicht
Advertentie
Wij feliciteren alle ouders met een nieuw wonder

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

babyfoto-rubriek
Festivals in Limburg
Uitgelicht
Het laatste festivalnieuws in Limburg

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen vind je hier.

Festivals in Limburg
Uitgelicht
Wij willen met jullie naar Pinkpop!

We zijn op zoek naar een familie die-hard Pinkpoppers. Welke familie gaat met 3 generaties naar Pinkpop? Opa en/of oma, vader en/of moeder, zoon en/of dochter die niet kunnen wachten om mee te brullen met de Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars.

Sjoerd en Stefan willen meekijken hoe de familie geniet van al het moois dat Pinkpop te bieden heeft. Vrijdag en zaterdag volgen ze jullie om te zien hoe er gechilled, gefeest en gelachen wordt. Een mooiere aftermovie kan niet!

Geef je op

Meest gelezen