Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Man steelt enveloppen van gemeente en wordt veroordeeld

Geplaatst opdinsdag 13 februari 2018 - 14:49

Een 44-jarige Venlonaar is dinsdag veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur voor onder meer het verduisteren van briefpapier en enveloppen van zijn ex-werkgever, de gemeente Venlo.

Ook krijgt hij de straf voor het belagen van zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend en voor bedreiging. De rechtbank in Roermond spreekt de man vrij van brandstichting in het huis van zijn ex-vriendin in Arcen.

Niet bewezen
Het Openbaar Ministerie (OM) had zes jaar gevangenisstraf geëist tegen de Venlonaar. De opgelegde straf van de rechter wijkt erg af omdat de rechtbank brandstichting niet bewezen acht en de verdachte hiervoor heeft vrijgesproken. Ook is er rekening gehouden met het feit dat de man niet eerder is veroordeeld.

Met rust laat
Naast de taakstraf is er een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden met een proeftijd van drie jaar opgelegd. Hiermee wil de rechter ervoor zorgen dat de verdachte zijn ex-vriendin, haar partner en haar kinderen in de toekomst met rust laat.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Ingrid is het Vastelaovesgezicht 2019!

Na een werkelijk zinderende finale hebben we een winnares! Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Ingrid Breugelmans uit Roermond!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Bekijk veel meer over het Vastelaovesgezicht
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen