Overslaan en naar de inhoud gaan

Man steekt reizigers neer in trein over grens bij Kerkrade

Geplaatst opvrijdag 13 mei 2022 - 12:49

Meerdere treinpassagiers zijn vrijdagochtend gewond geraakt in een trein net over de grens bij Kerkrade in het Duitse Herzogenrath.

Een man stak ze met een mes. De man is door een politieagent die toevallig ook in de trein zat, overmeesterd en aangehouden, laat de Duitse politie in Keulen weten. Het is niet bekend of er Nederlanders in de trein zaten.

Niemand in levensgevaar
Drie gewonden zijn naar naburige ziekenhuizen gebracht. Niemand verkeert in levensgevaar. Het treinverkeer tussen Mönchengladbach en Aken is stilgelegd. De Duitse politie is met veel agenten ter plaatse om de reizigers in de trein als getuigen te horen.

De steekpartij deed zich volgens de politie om 07.40 uur voor. Waarom de man stak, is nog onbekend. De politie probeert ook de identiteit van de verdachte te achterhalen.

Video Track '88
Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen