Overslaan en naar de inhoud gaan

Man stak vrouw en zoon dood in België: 'Verdedigde mezelf'

Geplaatst opdonderdag 4 februari 2021 - 14:42

Frans M. (57) stak woensdag zijn vrouw en zoon dood op bungalowpark Sonnevijver in het Belgische Rekem. Hij meldde zich vervolgens zelf bij de politie in Maastricht en verklaarde daar dat hij zichzelf verdedigde.

Dat blijkt uit informatie van L1. Advocate Suzanne Kurvers bevestigt dat haar cliënt een verklaring heeft afgelegd.

Lees ook: Nederlands familiedrama in Belgisch bungalowpark

Financiële problemen
Frans, zijn 53-jarige vrouw en 23-jarige zoon woonden sinds anderhalf jaar op het bungalowpark. Het van oorsprong Maastrichtse gezin kampte met financiële problemen en zocht daarom zijn toevlucht op het Belgische park. Volgens Frans hadden hij en zijn vrouw geregeld ruzie. Hun laatste ruzie bleek een fatale. Dat heeft de vijftiger verklaard bij de politie.

Blinde paniek
In de versie van Frans werd hij met een mes aangevallen door zijn vrouw. Hij pakte het mes af en werd toen vastgepakt door zijn zoon, die omschreven wordt als een sterke man. Frans stak vervolgens 'in paniek' om zich heen en zou zowel zijn vrouw als zijn zoon dodelijk hebben verwond. Advocate Kurvers wil niet op die lezing reageren, maar Frans heeft volgens de raadsvouw 'inhoudelijk verklaard'.

Doden bungalowpark Rekem 3 feb 2021
Foto: Track'88

Bekend terrein
Waarom hij na de bungalowmoord naar Maastricht reed, is nog steeds onduidelijk. Van het bungalowpark naar het politiebureau in Rekem is het ongeveer tien minuten rijden.

Vooralsnog is onduidelijk of Frans naar België wordt gebracht voor zijn proces. Hij zit in Nederland in voorarrest en er is vooralsnog geen procedure gestart om hem aan onze zuiderburen over te leveren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen