Overslaan en naar de inhoud gaan

Man in scootmobiel stak hond neer: 'Ik werd gebeten'

Geplaatst opdinsdag 2 april 2019 - 16:00

Een man uit Landgraaf heeft volgens justitie geprobeerd twee mannen én een hond dood te steken op tweede kerstdag. Zelf zegt John V. (52) dat hij alleen de hond heeft gestoken.

Dat vertelde hij dinsdag, tijdens een zitting in de rechtbank van Maastricht. Het neersteken van de hond was volgens John een poging om zichzelf te verdedigen.

'Zijn hond of mijn hond'
De verdachte, die zich verplaatst in een scootmobiel, was in de nacht van 25 op 26 december op pad in Heerlen. Zijn hond vergezelde hem tijdens die rit. Onderweg kwamen ze een andere man tegen, die zijn rottweiler uitliet. "Die hond van hem was los en viel mij aan. Ik werd gebeten, ook aan de binnenkant van mijn mond. Die hond heeft eerder al kinderen, andere mensen en honden aangevallen. Ik barstte in razernij uit. Het was ik en mijn hond óf zijn hond."

Schouder-steekpartij
John zou ook op de eigenaar van de hond hebben ingestoken, maar dat ontkent hij met klem. Later die nacht zou het tot een tweede confrontatie zijn gekomen. Een koppel wandelde over een bospad in Heerlen en zag plots een man in een scootmobiel, vergezeld door een hond. Om nog onbekende redenen werd de man van het stel in zijn schouder gestoken. De politie verdenkt John ervan dat hij ook deze steekpartij op zijn geweten heeft.

Cruciaal dna
John had die nacht drie messen bij zich. Die worden nog onderzocht op dna-sporen. Ook wordt hij nog onderzocht door een psycholoog. "De resultaten van het dna-onderzoek naar de messen zullen cruciaal zijn", denkt advocaat Bjorn Jegers. "Dat zal doorslaggevend bewijs zijn. Laten we dat onderzoek afwachten." Overigens heeft John ook aangifte gedaan tegen de eigenaar van de andere hond. "Hij is geslagen met een hondenriem", legt Jegers uit.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen