Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Man in scootmobiel stak hond neer: 'Ik werd gebeten'

Geplaatst opdinsdag 2 april 2019 - 16:00

Een man uit Landgraaf heeft volgens justitie geprobeerd twee mannen én een hond dood te steken op tweede kerstdag. Zelf zegt John V. (52) dat hij alleen de hond heeft gestoken.

Dat vertelde hij dinsdag, tijdens een zitting in de rechtbank van Maastricht. Het neersteken van de hond was volgens John een poging om zichzelf te verdedigen.

'Zijn hond of mijn hond'
De verdachte, die zich verplaatst in een scootmobiel, was in de nacht van 25 op 26 december op pad in Heerlen. Zijn hond vergezelde hem tijdens die rit. Onderweg kwamen ze een andere man tegen, die zijn rottweiler uitliet. "Die hond van hem was los en viel mij aan. Ik werd gebeten, ook aan de binnenkant van mijn mond. Die hond heeft eerder al kinderen, andere mensen en honden aangevallen. Ik barstte in razernij uit. Het was ik en mijn hond óf zijn hond."

Schouder-steekpartij
John zou ook op de eigenaar van de hond hebben ingestoken, maar dat ontkent hij met klem. Later die nacht zou het tot een tweede confrontatie zijn gekomen. Een koppel wandelde over een bospad in Heerlen en zag plots een man in een scootmobiel, vergezeld door een hond. Om nog onbekende redenen werd de man van het stel in zijn schouder gestoken. De politie verdenkt John ervan dat hij ook deze steekpartij op zijn geweten heeft.

Cruciaal dna
John had die nacht drie messen bij zich. Die worden nog onderzocht op dna-sporen. Ook wordt hij nog onderzocht door een psycholoog. "De resultaten van het dna-onderzoek naar de messen zullen cruciaal zijn", denkt advocaat Bjorn Jegers. "Dat zal doorslaggevend bewijs zijn. Laten we dat onderzoek afwachten." Overigens heeft John ook aangifte gedaan tegen de eigenaar van de andere hond. "Hij is geslagen met een hondenriem", legt Jegers uit.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen